Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI Dinamov trener Jurčić zabrinut zbog ozljeda i bolesti igrača

Jurčić: Slepičkini nalazi nisu optimistični

19.06.2009.
u 18:09

Kruno Jurčić zabrinuta je lica otišao s momčadi na Roglu. Ozljeda Miroslava Slepičke, bolest i ozljeda Luisa Ibaneza, nema Moralesa.

– Naravno da sam zabrinut, jer ja treninzima mnogo utječem na momčad, a nismo u punom sastavu. Slepička je u Našicama ponovo ozlijedio skočni zglob, isti onaj zbog kojeg nije igrao u završnici sezone, a nerijetko ga je mučio i tijekom dosadašnje karijere.

Jurčić: Liga 16 je loše rješenje, igrači će stagnirati


U slaboj ligi, kakva će biti liga 16, Dinamo će ostati bez dovoljno teških ispita u kojima bi njegovi igrači stjecali iskustvo i napredovali. – Takva liga šteti Dinamu, u njoj igrači neće napredovati. Nije problem motivirati momčad za Europu, zato želimo što dulje ostati u europskim natjecanjima kako bi igrači igrali što više jakih utakmica. Do 17-18 godina naši su igrači na razini svih u svijetu. No, kasnije svaki Englez ulazi u “fajt”, u teške utakmice svaki tjedan, a naši igrači stagniraju – kaže Jurčić. (rj)
Prvi liječnički nalazi i izvješća nisu optimistični. Što to konkretno znači, ne znam, čekamo kompletne nalaze. Tek tada ćemo znati koliko će izbivati s terena. No, došao je s nama na Roglu, U Sloveniji nije Ibanez, koji još ne može trenirati punom snagom, a uz to je donio i nekakvu gripu. Na pretragama je u Zagrebu kod dr. Božidara Šebečića – izvijestio je Jurčić.

Moralesovo kašnjenje na pripreme zacijelo će ga znatno udaljiti od momčadi za kvalifikacije za Ligu prvaka?

– Nije samo stvar u tome što je propustio ovaj dio priprema, bolestan je i tek će se vidjeti koliko će bolest na njega ostaviti traga, kakve će biti posljedice. Sve to zajedno nije dobro, još nismo ni počeli raditi, a već imamo mnogo problema. Malo veselja donio je dolazak Mathiasa Chaga koji se vratio iz Kameruna gdje je debitirao za tamošnju reprezentaciju, tako da je i on odmah sjeo s plavima u autobus i došao na Roglu a da i nije imao odmora. U prvom dijelu priprema stjecat ćemo kondiciju. Kako težim napadačkoj igri, u tom smjeru ćemo i raditi tijekom kondicijskog dijela priprema – kazao je trener Jurčić koji je jučer poslijepodne na Rogli održao s plavima prvi trening.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije