Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI EKSTRATALENTI

Još nose torbe, ali žele biti novi Ronaldo i Reus

Endri Cekici
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13.02.2015.
u 18:15

Hodžić: Tri je godine gledao Gerrarda u Liverpoolu, sada je u Maksimiru. Cekici: Reus s Ohridskog jezera u debiju je pokazao da je sjajan igrač.

"Nema veze što su otišli Brozović i Čop, uskoro ćemo biti jači nego jesenas", izjavio je nedavno trener Zoran Mamić. Iako je izjava nekima zazvučala kao čista utopija i neopravdani optimizam, trener plavih i te kako zna o čemu govori. Svjestan je da u kadru ima mnogo mladića koji bi vrlo skoro mogli "eksplodirati".

Anti Ćoriću tek je 17, no kažu da je njegov talent veći nego Modrićev i Kovačićev u to vrijeme, a Dinamo u momčadi ima i donedavno najboljeg strijelca Barcelonine omladinske škole Danija Olma. Španjolac je za Dinamovu prvu momčad debitirao protiv Lokomotive iako mu je tek 16 godina. Marko Pjaca (19) svoj je talent već dokazao, uostalom bio je već i na Kovačevu popisu, a i mladi Ivan Fiolić (18) već je odigrao tri utakmice 1. HNL te se od njega očekuju velike stvari.

Nazvao svoje u Albaniju

No, Zoran Mamić u srijedu u kup utakmici u Puli predstavio je još dvojicu svojih ekstratalenta. Prve minute za prvu momčad dobili su Sarajlija Armin Hodžić (20) i Albanac Endri Cekici (18).

Armin Hodžić dijete je Želje, u legendarnom sarajevskom klubu bio je od šeste godine, a sa 17 je prešao u svjetski velikan Liverpool. No, tamo se nije uspio do kraja nametnuti pa se opet vratio u Želju. Prošle je sezone briljirao u Željezničaru, sa 14 golova u 28 utakmica bio je drugi strijelac BiH lige. I time je "zaradio" pažnju Dinama i transfer u klub iz Maksimirske.

– Prekjučerašnji debi protiv Istre zauvijek ću pamtiti, bio je to poseban trenutak za mene. Sretan sam što sam se nakon duge stanke zbog ozljede priključio treninzima momčadi, a sada i počeo igrati u službenim utakmicama. Nije me nitko od moje obitelji iz Sarajeva došao gledati, ali to je zato što nisu znali da ću debitirati – rekao je nakon utakmice protiv Istre 20-godišnji Armin Hodžić.

Endri Cekici još je mlađi od Hodžića, tek mu je 18 godina. Nogomet je počeo igrati u rodnom Pogradeciju, albanskom gradu na obali Ohridskog jezera, a u Maksimir je stigao prošle godine. No, zbog zavrzlama s papirima na debi je morao čekati nedavnu punoljetnost.

– Bio je poseban osjećaj kada sam izlazio na teren. Sad odmah idem nazvati svoje u Albaniju i pohvaliti im se zbog debija – govorio je nakon utakmice u Puli simpatični Cekici, koji igra istu poziciju kao i njegov uzor Marco Reus.

Inače, Cekici je u albanskoj ligi za Teutu debitirao sa samo 16 godina i dva mjeseca te odmah bio najbolji na terenu.

Hodžiću je pak uzor Ronaldo.

– Ali pravi Ronaldo, brazilski, a ne Portugalac Cristiano – naglasio nam je Armin.

Ademi: Ne umislite se

Budući da su u momčadi među najmlađima, obojica starijim suigračima nose torbe.

– Nije nam teško, takav je red. Zauzvrat nam stariji suigrači jako puno pomažu, savjetuju nas na treninzima.

Ognjen Vukojević oduševljen je tim novim mladim valom u svlačionici.

– Sviđa mi se ovaj novi Dinamo s puno talentiranih dečki. Trener im daje sve više šanse, pokazuje im da ozbiljno računa na njih. Vjerujem da će oni tu šansu iskoristiti.

Arijan Ademi je pak dodao:

– Pokazali su na pripremama da su odlični igrači, ali ne smiju previše slušati vas novinare jer će se umisliti (smijeh). Dugačak je put do pravog uspjeha.

U svakom slučaju, Dinamova svlačionica opet je puna dragulja, na trenerima je samo da ih izbruse...

>> Novi Lovren i Halilović: Doći na Old Trafford i pobijediti... to je san!

Komentara 1

Avatar cluesblues
cluesblues
21:55 13.02.2015.

steta za te decke da su dosli u ruke mladjem mamicu koji si umislja da je trener - dinamo je u jesenskom dijelu izgledal lose, nepovezano i sa katastrofalnom obranom, a sad nakon priprema izgleda jos gore - mladji mamic laprda da ce bit jos bolji ?!? jos bolji u odnosu na sta?…steta je tolko ulozit u momcad, okupit i odskolovat tolke mlade talente i onda to sve dat u ruke totalnom bezveznjaku koji ne moze vodit ni juniore pusce bistre…glavno da si je zoki na klupu posadil loleka i boleka da mu pljescu na njegovim uspjesnim eksperimentima koje provodi iz tekme u tekmu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije