Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POLUFINALU

Jolly: Bura je motivacijski specijalac

Ivica Burić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
23.05.2014.
u 09:10

– Dok mi ide posao, bit će novca i za klub. Nažalost, Emil Tedeschi i ja smo zasad jedini koji izravno ulažemo u hrvatsku košarku – kaže Josip Stojanović Jolly.

Josip Stojanović Jolly je poput Emila Tedeschija. Nema nikakvu dužnost u košarkaškom klubu kojem je glavni sponzor, a klub na sadašnjoj razini bez njega ne bi mogao funkcionirati. Teško smo ga jučer dozvali jer je dogovarao poslove s ljudima iz Mercedesa, što je za KK Jolly uvijek dobra vijest:

– Dok mi ide posao, bit će novca i za klub. Nažalost, Emil Tedeschi i ja smo zasad jedini koji izravno ulažemo u hrvatsku košarku.

Znao sam da sam bivši

Zahvaljujući pobjedi nad gradskim rivalom Šibenikom te porazu Alkara u Rijeci, ovo je druga godina zaredom da će Jolly igrati u polufinalu prvenstva Hrvatske. A toga vjerojatno ne bi bilo da se sredinom veljače šef kluba nije odlučio za trenersku promjenu.

– Dobro smo procijenili da u tom trenutku jedino Ivica Burić može motivirati momčad. On je za takve stvari "specijalac".

A "specijalac" Burić (51) bio je dvije godine i pet mjeseci bez posla, nakon ishitrenog otkaza u KK Zagreb, i prije no što su mravi zaplovili jedini put Euroligom.

– Otpustili su me po preporuci tadašnjeg sportskog direktora, već sredinom listopada. Bio je to najbrži otkaz u Europi, da bi se što prije postavilo Vladimira Androića za glavnog trenera. Kad su mi njega doveli za pomoćnika, već sam tada znao što mi se sprema, no to je u ovom poslu "prirodna pojava".

U Jollyju mu se takvo što neće dogoditi jer je Josip Stojanović izravan čovjek i reći će mu sve u lice.

– Hvala Jollyju što me zvao da mu pomognem i omogućio mi da se vratim u trenerski život. Jako je teško danas biti košarkaški trener, mnogi su bez posla ili rade a vrlo su slabo ili nikako plaćeni. Nakon što smo u 11. kolu izgubili od Kvarnera, Jolly je rekao da će mi dati otkaz, no nisam htio samo tako otići. Rekao sam mu da ću ostati do kraja lige za prvaka i ući među četiri, a on se samo nasmijao, no baš to se i dogodilo.

Donio prvi naslov Zagrebu

U subotnjem polufinalu Bura će na Cedevitu i svog prijatelja Jasmina Repešu, kolegu s kojim je zajedno bio pomoćnik Petroviću na Europskom prvenstvu 1995. godine. Bio je Bura i pomoćnik Spahiji, ali i prvi trener Splita, Zadra (s Rađom i Komazecom), grčkog Apolona, a KK Zagrebu donio je prvi naslov prvaka u klupskoj povijesti.

>> Svi koji nazovu donatorski telefon mogu besplatno na Cibona - Zadar

Komentara 2

PO
Popokatepetl
09:14 23.05.2014.

Bura je kao i Brajković prvenstveno čovjek HKS-a!

Avatar comandante
comandante
13:28 23.05.2014.

Bura je više sudijski spejalac, oni koji prate košarku znaju o čemu pričam, inače simpatična zbunjola!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije