Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki nogomet

Iznenađenje na početku NFL sezone: Domoljubi kod kuće ostali bez municije

New England Patriots - Kansas City Chiefs
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
08.09.2017.
u 10:05

Domoljubi sue i ove sezone najveći favoriti za naslov, ali momčad pod vodstvom legendarnog trenera Billa Belichicka i 'quarterbacka' Toma Bradyja naišla je na raspoloženu gostujuću družinu

Aktualni prvak New England Patriots porazom je otvorio novu sezonu prefesionalne lige u američkom nogometu (NFL). Momčad Billa Belichica izgubila je na svom Gillette stadionu u Foxboroughu, predgrađu Bostona, od Kansas City Chiefsa sa 27:42.

Domoljubi su i ove sezone najveći favoriti za naslov, ali momčad pod vodstvom legendarnog trenera Billa Belichicka i 'quarterbacka' Toma Bradyja naišla je na raspoloženu gostujuću družinu u kojoj je posebno inspiriran bio vođa napada dodavač Alex Smith.

Dodavač šefova odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri, sa osvojenih 368 jarda uz čak četiri dodavanja za 'touchdown'. Sjajan je bio i novak u ligi, 22-godišnji 'running back' Kareem Hunt, koji je u svojoj prvoj utakmici u NFL-u postigao čak tri polaganja.

Nakon što su Patriotsi prvi napad na utakmici pretvorili u vodstvo 7:0, a Hunt u prvoj akciji Chiefsa ispustio loptu, činilo se da su gosti predodređeni za poraz. New England je u posljednju četvrtinu ušao s vodstvom 27:21, ali Chiefsi su u posljednjoj dionici postigli tri 'touchdowna' za veliki preokret i konačnih 42:27.

Ime novog prvaka saznat ćemo nakon 16 utakmica u osnovnom dijelu sezone i još najmanje tri utakmice doigravanja na putu do 52. Super Bowla, finalnog obračuna dviju najboljih momčadi - prvaka AFC-a (American Footbal Conference) i prvaka NFC-a (National Football Conference). Domaćin 52. izdanja Super Bowla je Minneapolis, a utakmica za trofej Vincea Lombardija na rasporedu je 4. veljače 2018. godine.

U prošlosezonskom, 51. izdanju Super Bowla New England je u Houstonu napravio do tada nezapamćeni preokret i u produžetku svladao Atlantu sa 34-28, što je bio rekordni peti zajednički naslov dvojca Belichick - Brady.

Komentara 3

Avatar KIopp
KIopp
10:24 08.09.2017.

Ajde, drago mi je da uopće ima neki članak o Nfl-u na Hr portalima, obično samo superbowl poprate. Ali brate ne morate prevoditi ovo dodavač, šefovi, domoljubi... jer tko ne prati nfl neće ni kliknuti na članak, a tko prati razumije te pojmove.

Avatar grabrik
grabrik
11:12 08.09.2017.

Pih, jedan Srbin sredi dva Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije