Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijač Patriotsa

Rađa: Kod 3:28 bio sam u šoku pa ni Lady Gagu nisam gledao

Dino Rađa
Foto: Privatni album
1/2
07.02.2017.
u 12:20

Američki nogomet zavolio sam puno prije, još dok nisam igrao u NBA ligi, a za vrijeme igranja za Celticse počeo sam navijati za Patriotse - kaže Dino Rađa.

U noći na ponedjeljak bilo je slatko biti navijač New England Patriotsa. Nikad slađe jer su “Domoljubi” u utakmici za naslov prvaka u američkom nogometu napravili preokret kakav se ne pamti. Gubili su 3:28, da bi sve preokrenuli i u produžetku slavili.

Dakle, bilo je trenutaka te noći kada je bilo i vrlo teško biti poklonik Patriotsa, a sve to na licu mjesta, u Houstonu, intezivno je proživljavao i veliki navijač momčadi iz Bostona Dino Rađa.

– Sa mnom je bio i moj prijatelj iz Zagreba Josip Krznarić, a ja dva sata nisam progovorio u nevjerici gledajući što se to događa na terenu. Dok smo gubili bio sam toliko potišten da u poluvremenu nisam mogao gledati ni sjajan koncert Lady Gage pa sam hodao oko stadiona.

Fasciniraju miroljubivi fanovi

Hrvatskoj košarkaškoj legendi bio je to treći Super Bowl uživo. I treći s kupljenom ulaznicom i putovanjem o vlastitu trošku.

– Prvi koji sam gledao uživo bio je 2013. u New Orleansu kada je Baltimore pobijedio San Francisco, a drugi u Arizoni 2015. kada je New England nadvisio Seattle.

Je li se to Dino zaljubio u američki nogomet za vrijeme igranja za Boston Celticse?

– Američki nogomet zavolio sam puno prije, još dok nisam igrao u NBA ligi, a za vrijeme igranja za Celticse počeo sam navijati za Patriotse.

Dino je podijelio s nama dio svoga navijačkog oduševljenja:

– To je zaista nevjerojatno, ravno čudu. Najveći preokret u povijesti Super Bowla. Ne znam s čime bih usporedio takav preokret.

Usporedio ga je s preokretom u svome matičnom sportu.

– To bi bilo kao da u košarci u četvrtoj četvrtini nadoknadite 30 koševa zaostatka. Ili da preokrenete 0:3 u nogometu u posljednjih 20 minuta.

Super Bowl je najveći događaj u američkom sportu, o čijoj gledanosti najbolje govori podatak da su najveće kompanije za 30 sekundi televizijske reklame ove godine plaćale po pet milijuna dolara. Što je u tom šušuru Rađu najviše fasciniralo?

– Navijači i njihovo ponašanje koje je za nas gotovo nezamislivo. Ne da nema incidenata nego nema ni krivih pogleda.

Jordan i Brady su iznad svih

Fasciniran je Rađa i s 39-godišnjim “quaterbackom” Patriotsa Tomom Bradyjem.

– On je petim osvajanjem Super Bowla samo potvrdio da je najveći “quaterback” svih vremena. U američkom sportu najveće su ikone Michael Jordan i Tom Brady.

S obzirom na to da se poznaje s trenerom Billom Belichickom i defenzivcem Robom Ninkovichem, sudionicima finala hrvatskih korijena, je li Dino imao priliku čestitati pobjednicima?

– Trenera nisam vidio, a Ninkovichu sam uspio čestitati jer sam imao VIP propusnicu za “after party” na kojem je bilo nekoliko tisuća ljudi.

S najvećim trenerom američkog nogometa svih vremena Rađa se poznaje otprije. Koliko je Belichick svjestan svog hrvatskog podrijetla?

– Zna on jako dobro odakle su mu korijeni. Uostalom, prije tri godine bio je u Hrvatskoj i posjetio Karlovac i okolicu odakle su se u SAD odselili njegovi preci. Bill je nevjerojatan čovjek koji izbjegava svjetla pozornice, a medije doživljava kao nužno zlo. Toliki je profesionalac da se ne bih čudio da je već sutradan počeo razmišljati o sljedećem draftu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije