Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Červar ljutit

Izbornik teško podnio poraz: Ne mogu nas suci – amateri učiti rukometu

Lino Červar
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
22.01.2019.
u 13:44

Lino je u utorak u Köln pozvao mladog srednjeg vanjskog igrača PPD Zagreba Lovru Jotića, dok je ozlijeđen Luka Cindrić napustio Njemačku

Ni dan nakon poraza od Njemačke (21-22) u Kölnu i oproštaja od polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva ne smiruju se reakcije na suđenje danskog para Hansen – Gejling na toj utakmici. 

Hrvatski izbornik Lino Červar jako je teško podnio poraz od Nijemaca i odluke danskih sudaca, posebice u samoj završnici utakmice.

>> Pogledajte komentar novinara Mladena Miletića o suđenju na utakmici Hrvatska – Njemačka

– Ono što nas ohrabruje jest da smo dobili brojnu podršku, čak si i domaćini kazali su da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od sudaca. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svijetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Njemačkoj, što je vrlo znakovito. Ne mogu nas amateri-suci učiti rukometu, pa sinoć smo primijetili detalj iz 6. minute da je njemački igrač, vodeći loptu, napravio čak sedam koraka i to je smiješno. Postoje bar tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu – kazao je Červar dodavši kako smatra da se treneri već jako bune zbog amatera – sudaca te da se će nešto u budućnosti promijeniti.

Hrvatska u zadnjem kolu skupine u Kölnu u srijedu igra dvoboj sa "starim neprijateljem" Francuskom u kojem traži bar bod kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

U kvalifikacije za Tokio plasirat će se prvih sedam ekipa s ovog prvenstva, a postoji šansa da to osigura i osmoplasirana momčad ako na sljedećem EURU u Austriji, Norveškoj i Švedskoj europski prvak bude jedna od tih sedam selekcija.

Lino Červar
1/16

Francuzi su već osigurali polufinale, ali sigurno je da će protiv Hrvatske odigrati maksimalnu utakmicu.

– U složenoj smo situaciji, dijelom i zbog poraza od Brazila. Sve dokazuje da je ovo iznimno teško natjecanje, a nas je poremetila, uz teški raspored, i ozljeda Cindrića. Francuska je prvak svijeta, a mi smo pomalo načeti tako da danas nema treninga. Trebali bismo osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani povratkom Nikole Karabatića koji im mnogo znači, bez obzira na to što još nije u formi zbog ozljede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su gotovo bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Njemačke – zaključio je izbornik. 

On je u utorak u Köln pozvao mladog srednjeg vanjskog PPD Zagreba Lovru Jotića, dok je ozlijeđeni Luka Cindrić napustio Njemačku te će svoj oporavak nastaviti u Zagrebu prije povratka u Kielce u Poljskoj.

>> Pogledajte što je izbornik Lino Červar rekao o suđenju protiv Njemačke

Komentara 10

Avatar babas
babas
14:18 22.01.2019.

Mi smo jadna mala sirotinjska balkanska država koja ne uživa nikakav ugled među zapadnjacima. Kao takvi smo idealna meta za pokradanje,nije ovo prvi puta,a ni zadnji da smo pokradeni. Pa u finalu SPa u Moskvi sudac daruje Francuzima nepostojeći faulul iz kojeg pada prvi gol,drugi gol primamo iz napucane lopte sa par metara u ruku gdje nam svira penal. Da nije bilo tih greški sudaca mi bi vodili 1-0 i tko zna kako bi se ta utakmica rasplela.

KR
Krotila
14:10 22.01.2019.

izgubili smo,podnesi muški

Avatar poljicanin
poljicanin
15:21 22.01.2019.

Svi su krivi osim njega,naravno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije