Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke brige

Izbornik Štimac: Petrić je pokazao da ga moram uzeti u obzir

Mladen Petrić
PA/Pixsell
09.02.2013.
u 08:48

Eduardu je teško palo što nije ušao u igru u utakmici protiv Južne Koreje, ali ne treba biti zabrinut, u Štimčevoj hijerarhiji ima visoko mjesto

Zadovoljno se nakon londonskog šoua koji je Hrvatska priredila Južnoj Koreji smješkao Igor Štimac.

– Polako, ne treba nam euforija, ne treba juriti, ne želim da odemo na krivu stranu – stišavao je oduševljenje, ali nije mogao sakriti izraz lica koji je puno toga govorio.

Kalinić i Vukušić ispali

Vratio je Mladena Petrića, a on je postigao pogodak, ubacio je Nikicu Jelavića, koji je zabio i asistirao. O Mandžukiću nećemo trošiti riječi, taj trpa kad poželi. Jedino Ivica Olić nije postigao gol od napadača, ali bio je u dvije odlične prigode.

– Žao mi je što nije zabio gol, u paru s Mandžukićem stvarao je probleme korejskoj obrani, dobro se otvarao – objašnjava Štimac.

Napadači su i njemu stvorili problem, samo dvojica mogu igrati, a lete kao osice. Ne može pogriješiti koga god uvede u igru. Primjerice, protiv J. Koreje u igru nije ulazio Eduardo, vidjelo se na njemu da mu je to teško palo, što je i normalno, jer svi žele igrati. Ali, Dudu u Štimčevoj hijerarhiji visoko kotira, ne treba biti zabrinut. Što bi tek mogao reći Kalinić kojeg je Štimac oslobodio te utakmice. Ili Vukušić koji je u posljednje vrijeme stalno bio pozivan, a sada ga nema nigdje.

Kranjčar se trkački budi

– Petrić je pokazao da ga se mora uzeti u obzir. Baš se veselim što ću imati slatki problemčić koga izostaviti, jer to znači da reprezentacija ima mnogo kvalitetnih napadača. Svi će si, ne samo napadači, pozivnice za Srbiju i Wales ispisati igrama u sljedećem razdoblju za svoje klubove – kaže Štimac.

I Niko Kranjčar ga je obradovao.

– Vidi se da se trkački budi, odradio je sve što sam tražio. Niko dvije godine nije prošao pripreme, sad ga nemilosrdno gaze, jako sam zadovoljan onim što je pokazao – govori Štimac.

Premijerne minute dobili su Andrijašević i Ademi, vratio se Lovren, da ne spominjemo Badelja, Perišića, Vidu, Kovačića, Radoševića... Budu li svi zdravi, ne bismo rado bili u koži Igora Štimca. Za Srbiju će morati izbaciti najmanje pet-šest vrhunskih igrača.

– Imamo 30 igrača i među njima pozitivno natjecanje koje kreira početnu jedanaestoricu. Neka se pokažu, imaju dovoljno vremena – poručio je Štimac.

Dosadašnjim potezima pokazao je da uvijek ima spremno i iznenađenje. Nešto će smisliti i za Srbiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije