Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI POLUFINALIST

Izbornik Maroka oduševljen: 'Danas je Afrika ponovno na nogometnoj karti'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Morocco v Portugal
Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS
1/4
10.12.2022.
u 20:13

- Ovo je stvarno, stvarno nevjerojatno. Zaslužili smo pobjedu 1000 posto. Pokazali smo kako se bori i kako se igra svim srcem za našu zemlju i naš narod. Imali smo dosta ozlijeđenih igrača, pa su ušla tri pričuvna braniča, ali su odigrali bez greške - dodao je veznjak Amrabat.

Reprezentacija Maroka danas je postala prva afrička momčad koja je izborila polufinale Svjetskog prvenstva u povijesti natjecanja. Jedan im je pogodak bio dosta da izbace Portugal i Ronalda natjeraju u plač, a zabio ga je Youssef En-Nesyri u 42. minuti utakmice.

- Iako smo imali dosta ozljeda prije natjecanja, uspjeli smo izgraditi momčadski duh. Danas je Afrika ponovno na nogometnoj karti. Borili smo se i ostvarili smo povijesni uspjeh za Afriku. Zato sam jako, jako sretan - rekao je marokanski izbornik Walid Regragui.

Apsolutno su zaslužili prolaz dalje, kaže veznjak Sofyan Amrabat.

- Ovo je stvarno, stvarno nevjerojatno. Zaslužili smo pobjedu 1000 posto. Pokazali smo kako se bori i kako se igra svim srcem za našu zemlju i naš narod. Imali smo dosta ozlijeđenih igrača, pa su ušla tri pričuvna braniča, ali su odigrali bez greške. Svaka čast i navijačima i izborniku, svima - ističe.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Morocco v Portugal - Al Thumama Stadium, Doha, Qatar - December 10, 2022 Morocco team members throw coach Walid Regragui in the air and celebrate as Morocco qualify for the semi finals REUTERS/Fabrizio Bensch Photo: Fabrizio Bensch/REUTERS
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS

Portugalski izbornik Fernando Santos bio je realan i priznao da se njegovi igrači nisu razigrali.

- Dugo nam je trebalo da uđemo u utakmicu. Igrači su željeli, ali nisu mogli. Željeli su mnogo, ali istina je kako nismo bili sposobni pokazati svoju igru. Nismo uspijevali stvoriti prilike za pogodak. Napustiti svjetsko prvenstvo uvijek je bolno.

Branič Pepe (39) odigrao je svoj posljednji Mundijal.

- Kontrolirali smo igru, ali nismo zabili gol. Naravno da smo tužni jer znamo kako možemo pobijediti bilo koga, no to danas nije bilo dovoljno - zaključuje.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 2

XA
xaron
01:57 11.12.2022.

Niko to ne pominje, a ovaj tim je stvorio Vahid Halilhodjić. Kad su se kvalificirali za SP izbacili su ga ko zadnje smeče i postavili lokalca da pobere slavu.

PO
Poletarac101
20:18 10.12.2022.

Afrikanci🇫🇷 su odavno prvaci svjeta ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije