Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Hrvatske

Izbornik Belgije: Igrači su u strahu, imamo samo 10 posto šanse pobijediti Hrvatsku

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Belgium v Morocco
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/3
28.11.2022.
u 11:23

Iako mnogi kažu da ne bi bili u koži Belgije pred sraz s vatrenima, Martinez vjeruje svojoj momčadi. Ipak, istovremeno vatrene vidi kao gotovo apsolutnog favorita.

Belgija se sprema za utakmicu s Hrvatskom (četvrtak, 16 sati) i svjesna je da joj za prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva treba pobjeda. 

>> VIDEO: Kolinda ekskluzivno iz Katara: I kad sam uvjerena u pobjedu Hrvatske, dosta sam nervozna

U reprezentaciju izbornika Martineza uvukla se loša atmosfera i jaz među igračima.  

Uoči Maroka Kevin De Bruyne je rekao da Belgija nema šanse za naslov prvaka jer je prestara. No, izbornik kaže: 

- Prvi put čujem takve komentare. Na Svjetskom prvenstvu igrači moraju razgovarati s medijima svaki dan, 90 % će biti pozitivno, ali uvijek postoje jedna ili dvije rečenice koje se ne uklapaju u kontekst. Svi smo mi profesionalci i znamo kako treba nastupiti. Igraču je dopušteno podijeliti svoj pogled. Zajedno smo već šest godina i komentari nam neće pomoći da pobijedimo. Možda je to bio običan blef. Važno je ono što se događa iza kulisa.

Iako mnogi kažu da ne bi bili u koži Belgije pred sraz s vatrenima, Martinez ipak vjeruje svojoj momčadi iako je svjestan da nešto nije u redu: 

- Ne vidim da uživamo u nogometu ili da igramo s radošću. Ne igramo s veseljem i možda je to zbog težine koju nosimo na ramenima. Zadnje dvije utakmice odigrali smo kao da imamo previše toga za izgubiti. Ne radi se o nedostatku kvalitete ili tehničkog aspekta. Igrali smo sa strahom od poraza. Igrat ćemo na pobjedu protiv Hrvatske i to će biti naš novi početak na ovom Svjetskom prvenstvu.

November 27, 2022, Doha: Doha, Qatar, 27th November 2022. Roberto Martinez coach of Belgium instructs Romelu Lukaku of Belgium during the FIFA World Cup 2022 match at Al Thumama Stadium, Doha. Photo via Newscom Photo: David Klein/NEWSCOM
Foto: David Klein

No, svjestan je kvalitete Hrvatske i nas vidi kao apsolutna favorite. Utoliko da Crveni vragovi po njemu imaju šansu samo jedan naprema deset.

- Prirodno je da ima napetosti. Igrači su se zajedno razvijali jako dugo, događaju se stvari kao u obitelji. Da nema napetosti i neslaganja, to bi značilo da nema ni emocija. Još uvijek imamo priliku proći, a danas mislimo da imamo možda samo 10% šanse za pobjedu protiv Hrvatske. Ovaj broj će rasti od sada do utakmice, a osobno u njih vjerujem 100% jer vjerujem u potencijal svoje momčad - zaključio je. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Standings provided by Sofascore

Komentara 10

Avatar Svrab
Svrab
16:05 28.11.2022.

Pila naopako

BD
blue_diamond
15:58 28.11.2022.

Samo da se naši ne prime to. Ako ce Hrvatska vrlo dobru utakmicu, nece biti problema, ali sve ispod toga je premalo.

GA
Gajger
16:15 28.11.2022.

Ovaj je pametniji od Kanađanina, pili naopako umjesto da motivira protivnika nabrijanim izjavama. Vjerujem da naši neće nasjesti na ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije