Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I NATKO BEZ DRUGE VOŽNJE

Ivica izletio u prvoj vožnji i razočarao Sljeme

Ivica Kostelić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
Autori: Srđan Hebar, Antonela Vukorepa/VLM
06.01.2010.
u 15:13

Ivica Kostelić u prvoj je vožnji po sredini staze promašio vrata i na razočaranje svih ostao bez bodova na Sljemenu.

Prva vožnja sljemenskog slaloma bila je loša za hrvatske predstavnike. Ivica Kostelić, sa startnim brojem tri, izletio je sa staze na razočaranje svih prisutnih na Crvenom spustu.

Po sredini staze, kada je za vodećim Herbstom zaostajao 0.55 sekundi i nakon odlično tehnički odvoženog prvog dijela, predirektno je krenuo na jedna vrata te nije mogao 'uhvatiti' druga.

Možda je malo bio kriv i Ivica Blažičko, koji ga je u ciljnoj ravnini "nabrijao" sa "Ajmo Ivice, ubaci u višu". Odmah na drugim vratima Ivek je izletio... Nje mogao sakriti razočaranje.

- Malo sam podcijenio ta vrata i olako ušao u to. Tužan sam što se to dogodilo, hvala vam svima što se me došli vidjeti - kazao je Ivica te dodao kako stanka zbog operacije koljena nema veze s ispadanjem.

- Isključivo sam ja kriv. Ovo nema veze s operacijom, previše sam forsirao.

Unatoč odličnoj atmosferi jednostavno nije išlo?

- Da - kratak i utučen bio je Ivica.

Natko Zrnčić-Dim sa 3.28 sekundi zaostatka ostao je bez druge vožnje, kao i Dalibor Šamšal te Danko Marinelli koji nisu uspjeli završiti trku. Ivan Ratkić je završio sa 4.63 sekunde zaostatka što je bilo dovoljno za 46. mjesto.

Herbst: Šteta zbog Ivice, on uvijek završi

Prvi je Herbst s vremenom 50.48, drugi Talijan Razolli sa zaostatkom od +0.64, a treći Moelgg koji kasni 99 stotinki za vodećim Austrijancem.

- Sve ide prema planu, tako sam unaprijed i isplanirao - kazao je prvi slalomaš svijeta Reinfried Herbst nakon ulaska u cilj.

- Šteta da se Ivici to dogodilo, jer svi su ovi ljudi ovdje došli prvenstveno zbog njega. On je poznat po tome da uvijek završi vožnju i pokupi bodove. Šteta... - dodao je Herbst koji ima velike šanse uzeti i treći slalom ove sezone.

Talijan Giuliano Razzioli veselio se drugom mjestu nakon prve vožnje.

- U Zagrebu je uvijek super, nadam se da ću ostati među tri i dohvatiti postolje - kazao je Razzioli.

Slijede Matt, Lizeroux te Missillier koji je sa startnim brojem 19 doskijao do šestog mjesta.

- Napokon se događa da me skije slušaju, zadovoljan sam, u Zagrebu me uvijek ide - kazao je prvi Snježni kralj Mario Matt.

Slovenac Mitja Valenčić startao je 21., a nakon prve vožnje drži sedmo mjesto.

- Polako hvatam formu, dobro je, na svakoj sam utrci sve bolji - kazao je Mitja.

Poredak prvih 15;

1. Reinfried Herbst 50.48

2. Giuliano Razzoli +0.66

3. Manfred Moelgg +0.99

4. Mario Matt +1.14

5. Julien Lizeroux +1.39

6. Steve Missilliere +1.48

7. Mitja Valenčić +1.53

8. Benjamin Reich +1.66

9. Mattias Hargin +1.69

10. Urs Imboden +1.70

11. Giorgio Rocca +1.76

12. Felix Neureuther +1.80

13. Jimmy Cochran +1.95

14. Julien Causineau +2.15

15. Michael Janyk +2.16

...

Komentara 7

TS
ts
15:59 06.01.2010.

običan kreten koji se još nije naučio hrvatski govoriti kao i Jana

LU
lulu
17:41 06.01.2010.

GLAVU GORE CARE IVICA!!! Nemoj da te jedna sljemenska parada obeshrabri, jako mi ja zal kaj moram to pisat o nasem dragom sljemenu, al ko im je kriv kaj su zabili tolku lovu gore i sad bi se kurcili, mafija. Ivica je jedan od najboljih, najstalnijih i uvijek pri vrhu skijaša na svijetu. A sto je najbitnije Ivica je čovjek i ima duha!!!!! ... bravo Ivice!!!

KR
Krtola
15:39 06.01.2010.

Sta se moglo ocekivati od jednog..napuhanog i umjetnog skijasa..zali boze potrosenih novaca na te dotepence Kostelice..neka se vrate u sumu i tamo skijaju sa svojim taticom..a seka Janica.ide dobrim koracima..prema HOOLYWODU...glumica da je nema ravne:):)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije