Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB U ISTANBULU

Iskeširali 25.000 eura da igraju u najvećoj dvorani

PPD Zagreb
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
24.10.2015.
u 14:15

- Ne vidim način kako će turska momčad igrati protiv čvrste obrane Zagreba - kaže Vedran Zrnić.

Rukometaši PPD Zagreba danas (17 sati) u Istanbulu će igrati utakmicu 6. kola skupine A Lige prvaka protiv Beşiktaşa. Da je riječ o nogometu, onda bi turski prvak bio vjerojatno u prednosti, no kako je riječ o rukometu, naš je prvak favorit.

– Ako zagrebaši budu igrali svoju igru, onda Beşiktaş nema nikakve šanse za uspjeh. Ne vidim kako će turska momčad igrati protiv čvrste obrane kakvu igra momčad Veselina Vujovića – rekao je Vedran Zrnić koji je lani igrao za tursku momčad.

Fizički jaki, taktički slabi

Bivši hrvatski reprezentativac ima samo riječi hvale za Beşiktaş.

– Možda mi je u Istanbulu bilo najljepše od svih gradova u kojima sam igrao. Klub je dobro organiziran, ali nemaju kvalitetu da se ravnopravno nadmeću u ovoj jakoj skupini. Nemaju sustav, fizički su jaki, ali taktički su jako slabi. Dok su igrali uglavnom turski igrači, to je izgledalo još lošije. Sad ipak ima puno stranaca pa to izgleda puno bolje – istaknuo je Zrnić.

Momčad Beşiktaşa dobro poznaje jer je s njima počeo pripreme prije nego što se odlučio vratiti u Hrvatsku, u Nexe.

– Sve se vrti oko srednjaka Nemanje Pribaka, makedonskog reprezentativca. Opasan je i lijevi vanjski Darko Đukić te desni vanjski, turski reprezentativac Döne koji im je i najbolji strijelac. Tu su još i tri Srbina, Dačević, Kocić i Rašić – istaknuo je Zrnić.

U momčadi je i jedan Hrvat – Josip Buljubašić. To je prvi hrvatski rukometaš koji je došao u Beşiktaş, i to 2013. godine. Prošle godine došli su Ninčević i Zrnić.

– Čuo sam se neki dan s Ninčevićem. Još je uvijek ozlijeđen, ali ide nabolje – kaže Zrnić.

Turska momčad u obrani igra 6-0, a trener im je Mufit Arin, po struci profesor tjelesnog odgoja.

– Za Beşiktaş je dobra vijest što protiv PPD Zagreba igraju u Istanbulu. Inače svoje europske utakmice igraju u Izmitu, 80 kilometara udaljenom od Istanbula. Zato je tamo protiv PSG-a bilo samo 900 gledatelja. A u Izmitu igraju jer je tamo najam dvorane puno jeftiniji. U Istanbulu ima 25 dvorana koje zadovoljavaju kriterije EHF-a, ali najam košta 25.000 eura – istaknuo je Zrnić.

Gubili od Osijeka, Nexea...

Beşiktaş će zagrebaše ugostiti u dvorani Sinan Erdem u kojoj utakmice igra turska košarkaška reprezentacija. Kapacitet je 16.000 gledatelja.

– Ne vjerujem da će doći više od dvije-tri tisuće gledatelja – istaknuo je Zrnić.

Beşiktaş igra u europskim kupovima jako dugo, ali uglavnom u Challenge kupu ili Kupu EHF-a. Najveći mu je uspjeh polufinale Challenge kupa 2010. godine. Dvaput su igrali protiv hrvatskih momčadi i oba puta ispali. Jednom od Osijeka (2008. godine) i prije tri godine od Nexea. U Našicama su izgubili sa 30:19. Lani su prvi put igrali u skupini Lige prvaka i imali su samo jednu pobjedu. Na svom parketu svladali su švedski Alingsas.

>>Stepančić: Neće nas valjda pobijediti!

Komentara 1

GA
galway
09:05 25.10.2015.

Isplatilo im se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije