Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PUT

Imao je neobičan tumor, radio kao zidar, a onda mu je stigla ponuda života

Instagram
12.05.2021.
u 09:27

"Radio sam kao zidar i brzo sam se navikao na to", rekao je Florent

Francuski nogometaš Indalecio Florent (23) uskoro bi mogao debitirati za engleskog velikana Newcastle, a kako je došao do toga zaista je fascinantno. Naime, Florent je pobijedio tumor, a onda radio u Australiji na građevini kako bi uopće preživio.  

Francuzu je na početku karijere dijagnosticiran tumor na koljenu i morao je na hitnu operaciju. Liječnici su mu morali ugraditi nekoliko vijaka kako bi se uopće mogao kretati.  Poruka je tada bila: Zaboravi na nogomet. Budi sretan što hodaš. No, Florent nikada  nije htio odustati od svojih snova.

"Naporno sam radio nakon operacije, svaki dan sam bio u teretani. Cilj mi je bio vratiti kondiciju, a kasnije sam i zaigrao za jednog niželigaša i bio presretan što sam opet na terenu."

Ipak, te financije mu nisu bile dosta za život. U svibnju 2019. godine je pristao na posao u Australiji, a fascinantno je što je radio. Naime, bila je to građevina, 'bauštela'... 

"Radio sam kao zidar i brzo sam se navikao na to", rekao je Florent. 

Doduše, zaigrao je i ondje za Fraser Park, a cijelo vrijeme  je bio na vezi s Allanom Saintom Maximinom, igračem Newcastlea koji mu je i pomogao da se vrati u elitni nogomet. 

"Rekao sam mu da sam sretan što živim u Sidneyu, ali da ne želim biti zidar cijeli život. Poručio mi je da će pokušati pronaći mi klub u Engleskoj u nekom nižem rangu. Znao sam da igra za Newcastle i bio sam sretan zbog njega, ali o tom klubu nikada nismo pričali. Krenula je pandemija i sezona u Australiji je prekinuta, pa mi je građevina bila jednina opcija. Onda se Allan javio i rekao da će mi pomoći, da dođem kod njega u Englesku. Živio sam u njegovoj kući. On je pričao sa ljudima iz kluba i odlučili su mi dati šansu. Na probi sam bio dobar, dao sam i gol, pa su odlučili da mi žele dati jednogodišnji ugovor i sada uživam igrajući za rezervnu momčad. Dajem sve od sebe da ostanem ovdje" rekao je francuski nogometaš.

>> Pogledajte 22 Dinamove titule:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije