Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATMOSFERA U DOHI

Hrvatski navijači dobili bitku, posebna 'meta' im je bio kontroverzni Srbin iz Knina koji svojata Dalmaciju

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon uvjerljive pobjede nad Kanadom rezultatom 4:1
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.11.2022.
u 20:55

Ovoga puta hrvatski navijači su izašli kao pobjednici. Šokantno otvaranje utakmice i rano vodstvo Kanade, nakratko su utišali hrvatska grla no furiozan preokret vatrenih probudio je i naše navijače. Nakon trećeg gola na tribinama je bila samo jedna strana.

Susret između Hrvatske i Kanade igran je pred 44.374 gledatelja na stadionu Khalifa International, jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kao i u prvom kolu protiv Maroka, hrvatski navijači su i ovoga puta bili u manjini. Bilo ih nešto više nego u prvom dvoboju, oko 2.000, no to su i dalje daleko manje brojke od onih na koje smo naviknuli posljednjih godina kada igraju vatreni.

>> Pogledajte i video

Većina naših navijača je bila smještena iza gola, bilo je i manjih grupa na ostalim dijelovima stadiona. S druge strane prvi kanadski plasman na SP nakon 36 godina očito je bio dovoljan motiva da u Katar stigne oko sedam tisuća njihovih navijača.

Međutim, ovoga puta hrvatski navijači su izašli kao pobjednici. Šokantno otvaranje utakmice i rano vodstvo Kanade, nakratko su utišali hrvatska grla no furiozan preokret vatrenih probudio je i naše navijače. Nakon trećeg gola na tribinama je bila samo jedna strana.

Osim uobičajenih navijačkih pjesama, hrvatski navijači su tijekom utakmice imali i posebnu "metu", kanadskog vratara Milana Borjana, inače "jedinicu" beogradske Crvene zvezde. Podsjetimo, Borjan je poznat po tome što je ranije nekoliko puta ispravljao novinare kada bi mu u razgovorima spomenuli da je rođen u Hrvatskoj. Ovaj osvjedočeni četnik tvrdi da je rođen u Republici Srpskoj Krajini.

Stadion Khalifa International izgrađen je 1976. godine, a dobio je ime po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje.

Do dosad je prošao tri rekonstrukcije - 1984., zatim 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara koje su održane 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine.

Najprepoznatljivija obilježja arene uvijek su bili njeni dvostruki lukovi. Nakon nadogradnje može se pohvaliti i ultramodernim oblikom. Na njemu je u rujnu 2019. održano svjetsko prvenstvo u atletici, a koncem iste godine na njemu je Liverpool osvojio Svjetsko prvenstvo klubova pobijedivši u finalu Flamengo sa 1-0.

Za vrijeme SP- na ovom će se stadionu igrati ukupno osam utakmica - šest dvoboja u skupinama, jedan ogled osmine finala te susret za treće mjesto.

Komentara 25

DU
Deleted user
21:37 27.11.2022.

Srpski mediji prozivaju Fifu: 'Hrvatska zbog veličanja Oluje mora biti žestoko kažnjena' Hrvatska izabrana vrsta pozdravlja vas sa 4 gola i 2 prsta!!!

VO
Votum
21:39 27.11.2022.

I prekomjerno smo granatirali Borjana iz Knina, i to "mora da uđe" u zapisnik! ..kad je već skoro sve što smo pucali ušlo 🤣

AV
avangero
21:44 27.11.2022.

A jadan, ne zna ni di se rodio, a jel zna tko ga je napravio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije