Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN STAV

Hrvatske nogometašice uvjerene u pobjedu: Moldavija je prava prilika

Hrvatska i Litva u kvalifikacijama ze Europsko prvenstvo
Srecko Niketic/PIXSELL
30.11.2021.
u 10:45

– Vjerujem da će protiv Moldavije biti i više sreće i više mirnoće, pogotovo u završnici napada.

Nogometašice Hrvatske danas (Pula, 17 sati) igraju šestu utakmicu u svojoj skupini kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Suparnice su nam reprezentativke Moldavije, trenutačno posljednjeplasirani sastav skupine. Moldavke su odigrale tek tri utakmice i sve tri su izgubile. Baš kao i naša reprezentacija, Moldavke još nisu postigle nijedan pogodak, a primile su ih 12. Hrvatska je pak primila 15, ali u dvije utakmice više.

– Napravit ćemo sve da ostvarimo prvu pobjedu. Već protiv Litve pokazali smo da imamo određenu kvalitetu. Po mom skromnom sudu morali smo pobijediti i Litvu, ali završilo je 0:0, uz dvije naše sjajne prilike. Bitno je da djevojke budu što hrabrije u završnici akcije. Moramo u napad dolaziti s puno više igračica i moramo biti još opasniji – rekao je Nenad Gračan, izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije.

Anela Lubina, igračica Osijeka, ušla je protiv Litve u drugom poluvremenu i imala je najbolju priliku, no njezin šut završio je u stativi.

– Na zadnjim treninzima uvježbavale smo završnicu u napadu. Vrijeme je da postignemo prvi pogodak u kvalifikacijama. Žao mi je što nismo svladale Litvu jer smo bile puno bolji sastav, a posebno mi je žao one moje stative. Moldavija je prava prilika da upišemo prvu pobjedu u kvalifikacijama jer vjerujem da smo puno bolji sastav od njih – istaknula je Anela.

Kakva je atmosfera?

Ima puno novih, puno mladih igračica, ali raspoloženje u svlačionici je odlično. Što se tiče izbornika, veliko je to ime i postavio se tako da nemamo nikakvog straha prema njemu. Ima opušten, prijateljski stav prema nama i to mi se jako sviđa – zaključila je Lubina.

Jedna od iskusnijih igračica je Petra Pezelj, a ima tek 23 godine.

– Vjerujem da će protiv Moldavije biti i više sreće i više mirnoće, pogotovo u završnici napada. Da se previše ne zavaravamo, mi smo veliki favoriti u današnjem susretu i tako se moramo postaviti od prve minute – rekla je Petra.

U našoj skupini još igraju i Litva – Švicarska te Rumunjska – Italija. Poredak uoči današnjeg kola: Švicarska 15, Italija 12, Rumunjska 9, Litva 1, Hrvatska 1, Moldavija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije