Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska nije uspjela do još jednog iznenađenja, Italija je bila prejaka na svom terenu

Privatni album
16.09.2021.
u 19:40

Hrvatska je četvrtfinale osigurala s dvije pobjede u skupini protiv Njemačke 8-2 i Ukrajine 9-3, dok je u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu izgubila od Španjolske sa 0-12, ali svjesno čuvajući bacače za Italiju.

Hrvatska baseball reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Torinu od domaćina Italije sa 5-8, međutim već i sam plasman među osam najboljih veliki je uspjeh.

Jedna od europskih baseball velesila je povela 1-0, Hrvatska je u trećem iningu izjednačila, no Talijani su u četvrtom iningu poveli sa 4-1, a u osmom sa 8-2. U posljednjem peridu igre hrvatska vrsta je smanjima na 8-5.

Hrvatska je četvrtfinale osigurala s dvije pobjede u skupini protiv Njemačke 8-2 i Ukrajine 9-3, dok je u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu izgubila od Španjolske sa 0-12, ali svjesno čuvajući bacače za četvrtfinalni ogled protiv Italije.

Startni bacač protiv Italije bio je naturalizirani Venezuelanac Jose Diaz, koji je hrvatsko državljanstvo stekao prije nekoliko godina igrajući u Karlovcu, a sada je profesionalac upravo u Italiji.

Za hrvatsku reprezentaciju igrao je i njegov sunarodnjak Jose Herrera, naš najbolji udarač i MVP hrvatskog prvenstva, Amerikanci Andrew Jones i Phillip Smith, te naši igrači Andrija Tomić, Antonio Horvatić, Kruno Gojković, Marin Tadić...

Hrvatskoj je ovo bio drugi plasman u četvrtfinale, nakon 2001. godine, kada je ogledu za polufinale s tijesnih 7-8 izgubila od Nizozemske koja je 23 puta osvojila europski naslov.

Talijani su 10 puta bili europski prvaci, a po jednom su slavili Španjolci i Belgijanci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije