Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COLE I DE JONG

'Hrvatska me razočarala, nije išla dovoljno naprijed i igrala je da ne izgubi'

Maroko - Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
24.11.2022.
u 07:45

– Nisu imali iskru kao prije nekoliko godina. Nedostajalo im je nešto u završnoj trećini, zabrinut sam za njih u ovoj skupini – rekla je bivša zvijezda Chelseaja Joe Cole, koja je za Englesku odigrala 56 utakmica te s njom bila na četiri velika natjecanja.

Bivši engleski reprezentativac Joe Cole u komentaru za ITV rekao je da je zabrinut za hrvatsku reprezentaciju.

– Nisu imali iskru kao prije nekoliko godina. Nedostajalo im je nešto u završnoj trećini, zabrinut sam za njih u ovoj skupini – rekla je bivša zvijezda Chelseaja, koja je za Englesku odigrala 56 utakmica te s njom bila na četiri velika natjecanja.

Ništa zadovoljniji izvedbom Hrvatske nije ni bivši nizozemski reprezentativac Nigel de Jong

>> Analiziramo igru Hrvatske i probleme koji čekaju Dalića nakon prve utakmice, u studiju Stjepan Tomas

– Obje momčadi igrale su da ne izgube. Zaista sam razočaran. Modrić je pokušao igrati, ali nisu dovoljno išli naprijed – rekao je za ITV veznjak koji je s Nizozemskom osvojio srebro 2010. i broncu 2014. godine.

Talijanski novinar Tancredi Palmeri dodao je:

- Završilo je bez pogodaka, po mom mišljenju, to je zato što je sjajnih napadača stvarno malo.

Strani mediji o Hrvatskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru i remizirala s Marokom (0:0). Bio je to susret u kojem su obje momčadi igrale bez previše rizika, osjetilo se da se radi o otvaranju prvenstva i da smo i mi i Marokanci više gledali kako ne izgubiti. Takvo viđenje susreta imaju i strani mediji.

"Bila je to utakmica u kojoj Maroko smatra da je trebao pobijediti. Hrvatska je pružila malo toga", navodi britanski BBC.

"Vidjelo se to od početka. Bila je to utakmica u kojoj je bilo teško uživati. Nedostajalo je oštrine u oba napada", piše engleski Guardian.

"Hrvatska nije uspjela protiv vrlo sređene momčadi Maroka. Loša slika hrvatske momčadi koja je malo ponudila u napadu", piše španjolska Marca.

"Bila je to utakmica s malo događanja. Hrvatska je imala dvije prilike pred kraj prvog poluvremena", piše njemački Bild koji je dosta prostora posvetio i ozljedi Mazraouija koji igra u Bayernu.

I mediji iz susjedstva puno su prostora posvetili vatrenima.

"Dosadan nogomet, bez previše uzbuđenja i prilika. Istina, to je prva utakmica na turniru, nitko ne želi previše riskirati, ali i Hrvati i Marokanci bili su bojažljivi. Viceprvak svijeta odigrao je kao da je razmišljao o onome što je Saudijska Arabija napravila Argentini", pišu. 

>> Mihael Mikić objasnio zašto Hrvatskoj fale Olić i Mandžukić: Od jednog napadača očekujem eksploziju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije