Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZA DEČKE JE BIO NOGOMET'

Hrvatica osvojila dvije medalje na Svjetskom prvenstvu pa otkrila: To je jedino čime sam se mogla baviti

Foto: Privatna arhiva
1/4
19.10.2021.
u 22:00

– Iskreno, morala sam otići jer zimi u Komiži nisam imala što raditi, Kada bi otišli posljednji turisti, sve bi zamrlo, sve bi utihnulo. Nastala bi prava dosada

Ria Vojković (19) osvojila je dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u talijanskom gradu Alassio. U disciplini mješoviti parovi osvojila je zlato s Marinom Ćubelom, a srebro u štafetnom izbijanju s Carrolinom Bajrić.

– Boćanjem se bavim od 14. godine. U Komiži, na otoku Visu, jednostavno nije bilo mogućnosti za bavljenjem drugim sportom. Dečki su trenirali nogomet, a djevojke boćanje. Čim se osnovala škola boćanja za djevojčice, odmah sam se upisala. – kaže Ria.

Kako to da ste otišli u Rijeku?

– Iskreno, morala sam otići jer zimi u Komiži nisam imala što raditi, Kada bi otišli posljednji turisti, sve bi zamrlo, sve bi utihnulo. Nastala bi prava dosada, a meni je trebala akcija. Ljeti sam pomagala roditeljima koji imaju turističku agenciju. Zato sam i upisala turistički fakultet u Opatiji – kaže Ria.

Foto: Privatna arhiva

Koliko puta ste s turistima bili u Modroj špilji?

– Milijun puta. O špilji znam sve, od A do Ž – istaknula je.

Osnovnu školu završila je u Komiži, prva dva razreda srednje u Visu, a treći i četvrti u Rijeci.

– Rijeka je središte ženskog boćanja u Hrvatskoj. No, zanimljivo je da ne igram za riječki klub, već za Labin. Treniram u Rijeci, a u Labinu igramo domaće utakmice. Sa mnom u klubu je i Nives Jelovica i najbolji smo u Hrvatskoj proteklih nekoliko godina – istaknula je naša mlada boćarka.

Nađe li se štogod slobodnog vremena?

– Nađe. Volim duge šetnje u prirodi. Volim se “izgubiti” u šumi - zaključila je Ria.

Foto: Privatna arhiva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije