Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIKNUT NA UVJETE

Hrvat otkrio što mu nedostaje u Kataru: Dobit ćemo 30.000 dolara, nikakve Rolexe i stanove...

Željko Čagalj
Foto: Privatna arhiva
1/2
20.11.2019.
u 07:02

A u životu postoji obitelj, briga o njoj i želja da se bolje živi i to je jedini razlog što sam tu. Inače, naviknuo sam u Saudijskoj Arabiji svojedobno na uvjete koji su vrlo slični ovima – zaključio je Čagalj.

Hrvatski rukometni trener Željko Čagalj ostvario je lijep uspjeh s katarskim klubom Al-Arabi. Na završnom turniru azijske Lige prvaka osvojio je prvo mjesto pobijedivši u finalu Al-Wehdu iz Saudijske Arabije s rezultatom 21:19. Završnica se igrala u Južnoj Koreji, u gradu Samcheoku. Ovo je bio deseto slavlje katarskih klubova u azijskoj Ligi prvaka. Za sada je najuspješniji Al-Sadd s pet osvojenih naslova.

18 godina rukometni trener

– Moj klub prvi put sudjeluje u Ligi prvaka i odmah smo uzeli trofej. Sada su nam malo porasle ambicije pa očekujemo još neke trofeje do kraja sezone, a imamo jako puno natjecanja – rekao je Čagalj.

Željko je rukometni trener već 18 godina, deset godina vodio je muške, a osam godina ženske klubove. Bio je trener, između ostalog, u Zametu, Varaždinu, Kaštelima, Splitu...

– U Dohu sam došao 18. kolovoza ove godine. Nije mi strano podneblje u kojem radim. Radio sam u Saudijskoj Arabiji gdje sam bio pomoćni trener Nenadu Kljaiću, u klubu i reprezentaciji. Inače, Al-Arabi je klub velike tradicije, a lani je osvojio Emir kup. U klubu su prije radili naši stručnjaci Meter, Jaganjac i Praljak i ostavili su dobar trag – istaknuo je Čagalj.

Jedan od zaslužnijih za ovaj trofej je vratar Danijel Šarić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji danas brani za Katar.

– Al-Arabi je veliko sportsko društvo sa svim većim sportovima. Kada je o rukometu riječ, tu je trenutačno pet reprezentativaca Katara. Inače, nositelj sportskog društva je nogomet kao najpopularniji sport. Trener kluba je islandski izbornik Heimir Hallgrimsson, a glavni igrač kapetan Islanda Aron Gunnarsson. Zanimljivo je da je u klubu trener u selekciji do 19 godina naš Teo Pirija, trener iz Hajdukove škole nogometa – kaže Čagalj.

Koliki je budžet kluba?

To zaista ne znam jer dosta igrača ima privatne ugovore. Samo znam da je u klub ove sezone ušao šeik koji je član kraljevske obitelji – istaknuo je naš stručnjak.

Dobro, zna li se kakva vas nagrada očekuje za osvajanje Lige prvaka?

– Svaki igrač i član stručnog stožera nagrađen je s 15.000 dolara od Azijskog rukometnog saveza. Vjerujem da će svatko od nas dobiti približno istu nagradu i od kluba – kaže Željko.

Kada je Katar osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, onda su igrači dobivali skupocjene automobile, stanove, zlatne Rolexe...

– Ništa slično nećemo dobiti – iskreno će Čagalj.

Kako ste se snašli u Dohi?

– Uzeo sam stan blizu dvorane. Tako da mi do treninga treba pet minuta pješice. Nisam želio živjeti u centru ili na Pearli jer su tamo velike prometne gužve i nepotrebno bih gubio sate putujući na trening. Najviše mi nedostaje obitelj. Supruga i dvije kćeri ostale su u Splitu. Supruga radi kao medicinska sestra u jednoj bolnici, a kćeri idu u školu. Nažalost, takav je život svakog trenera, ne samo u rukometu. Uvijek si udaljen od obitelji – naglasio je naš sugovornik.

Nedjeljom idem na misu

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Pa iskreno, puno sam posvećen rukometu i kada imam slobodnog vremena, onda uvijek nešto novo učim. Često odlazim u teretanu kako bih održao kondiciju i ostao u top-formi. Takav sam oduvijek, gdje god sam radio, fitness je bio obavezan u mom programu. Nedjeljom znam otići na misu. Naravno, na engleskom jeziku, a vodi je jedan svećenik s Filipina – rekao je Čagalj.

Boravak u Kataru će vam se sigurno financijski najviše isplatiti u dosadašnjoj karijeri?

– Istina, to je i osnovni razlog što sam odlučio napustiti Split. Sportski gledano, žao mi je jer mislim da ima talenata, da ima perspektive, ali organizacijski to nije onako kako bi moglo biti... A u životu postoji obitelj, briga o njoj i želja da se bolje živi i to je jedini razlog što sam tu. Inače, naviknuo sam u Saudijskoj Arabiji svojedobno na uvjete koji su vrlo slični ovima – zaključio je Čagalj.

Osvajanjem azijske Lige prvaka Al-Arabi stekao je pravo sudjelovanja na sljedećem Super Globeu, svjetskom klupskom natjecanju. 

>>> Pogledajte što je za Večernji TV rekao Veselin Vujović

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

IH
IDS=HDZ=SDP=HSS=HNS=MOST=ZZ
12:52 20.11.2019.

ako je itko na ljudskoj i profesionalnoj razini zasluzio nesto ovako na sve ulozeno to je onda zeljko cagalj.

ČI
čIDOLJINE
08:48 20.11.2019.

Poštovani, koliko je vrhunski igrača u rukometu ili nogometu otišlo npr. iz Zagreba, čista računica i zarada, kakav klub i ljubav za klub, puste priče i želje navijača, stavite mačku o rep, kada dođe ponuda za igrača, čelnici kluba izjavljuju:: To je nemoralna ponuda i prodaju igrača, pa opet iz početka, jedan mali broj u toj priči živi begovski, a mi navijači uvijek izigrani, danas sa rukometom, sutra nogometom itd. zemlja sa slabom ekonomijom, a bosovi iz klubova upravo rade na prodaji igrača, a ako uspiju na velikoj sceni, tada je to njihov uspjeh, na žalost FARIZEJI NOVOG DOBA.

GR
gragakarlovac
13:24 20.11.2019.

dobit ce placu, pa Hrvati uvijek traze nesto besplatno. Odradi posao i gotovo, nema vise juge...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije