Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erste Plava liga

Hrgović: Na treningu se toliko tučemo da nemamo snage za nasilje

Hrgović - kličko
Foto: Instagram
1/5
29.04.2017.
u 08:10

Ove godine održat će se šest natjecanja, i to redom od 4. do 31. svibnja u Makarskoj, Osijeku, Rijeci, Zagrebu, Pulu, Zagrebu i Zadru.

Na panelu s raspravom na temu „Kako potaknuti djecu na svakodnevne fizičke aktivnosti“ u Zagrebu je predstavljeno peto izdanje Erste Plave lige, kao i kampanja „60 minuta – kreni“. Gosti panela bili su boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

– Boks je jako dobar u prevenciji nasilničkog ponašanja jer se mi na treningu toliko tučemo da poslije više nemamo ni snage ni volje ni za kakvo nasilje. Još važnije, boks razvija samokontrolu i samodisciplinu jer svaki put kad dođeš na trening ili uđeš u ring vidiš koliko si malen i koliko si slab. Ne pada ti poslije na pamet da ideš nekoga maltretirati – istaknuo je Hrgović koji je potvrdio da će najkasnije za dva mjeseca prijeći među profesionalce.

 

A tamo je već Hrvoje Sep koji je u svom prvom nastupu pobijedio nokautom za samo 40 sekundi.

– Iskreno, nisam znao da će suparnik biti tako slab. Planiram godišnje imati šest bori i za dvije godine doći do borbe za naslov europskog prvaka – istaknuo je Sep.

Nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj, prvi put se u javnosti pojavio Ivano Balić, sad već bivši koordinator za muški rukomet.

– U ovih deset godina rukometne akademije Balić-Metličić okupili smo oko 2000 djece. Osnovali smo klub da bismo talentiraniju djecu pokupili prije nego što ih pokupe ostali sportovi. Naša imena su nam, priznajem, dosta pomogla u tome – istaknuo je Balić.

Osnivač Erste Plave lige je Ivana Brkljačić.

– Prije pet godina uloženo je 6 mjeseci rada kako bismo osmislili projekt kojim je prošlo 19.000 osmoškolaca – rekla je Ivana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije