Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euroligaški Final Four

Hezonja započeo a Musa nastavio ušutkavanje "djece Pireja"

REUTERS
24.05.2024.
u 23:53

U polufinalnim dvobojima Eurolige Panathinaikos je razoružao Fenerbahče (73:57) a Real je, po treći put ove sezone, nadigrao Olympiakos (87:76) čiji je kraj započeo Hezonja s tri trice u prve tri i pol minute utakmice

Ništa od grčkog finala u utakmici za naslov klupskog prvaka Europe no Grčka još uvijek može imati najbolju momčad na Starom kontinentu ako u nedjelju u Berlinu Panathinakos uspije pobijediti madridski Real. A bit će to sraz dviju najboljih momčadi iz ligaškog dijela, prvoplasiranog kraljevskog kluba i drugoplasiranih atenskih zelenih.

A oba finalista suvereno su izborila pravo nastupa u utakmici za trofej. Najprije je Panathinaikos razoružao Fenerbahče (73:57) a potom je Real, po treći put ove sezone, nadigrao Olympiakos (87:76).

U dvoboju finalista od prošle godine, za razliku od lanjskog okršaja na Final Fouru, Real je ovaj put pobjedu izborio puno prije posljednjeg posjeda. Zapravo, lavovski dio posla nevjerojatno samouvjereni realovci su obavili u prvom poluvremenu potkraj kojeg su imali čak i "plus 25" (54:29).

A za vrlo snažan zalet kraljevskog kluba najzaslužniji je Mario Hezonja (12 koševa) koji je u prva tri napada Reala pogodio dvije trice a potom još jednu (za 14:6). Na to se nadovezao Musa (na kraju i najbolji strijelac utakmice s 20 koševa) pa je već sredinom druge četvrtine bilo "plus 20".

Kad se Olympiakos u nastavku približio, realovci su odigrali sjajnu obranu. Svjestan s kakvim napadačkim arsenalom raspolaže, trener Madriđana Chus Mateo slavio je svaku dobru obranu svojeg sastava više nego postignute koševe. A njih je uvelike orkestrirao najbolji razigravač Eurolige Facundo Campazzo (devet asistencija) ali i iskusni Sergio Rodriguez (četiri asistencije).

Svojevrsni je kuriozitet da su najbolji pojedinci na obje strane bili košarkaši s putovnicom Bosne i Hercegovine. U sastavu Reala Džanan Musa (20 koševa, tri trice) a u redovima "djece Pireja" Alec Peters (23 koša, trice 5/6) uz kojeg su dvoznamenkasti još bili i Amerikanci McKissic (17 koševa) i Williams-Goss (15 koševa).

I drugi polufinale je počeo razvaljivanjem od strane kasnijeg pobjednika. Panathinaikos je protiv Fenerbahčea poveo s 12:0 a momčadi iz Istanbula je trebalo preko pet minuta da zabije prvi koš. A sve to trasiralo je put Atenjanima u prvi finale nakon dugog niza godina. Zapravo, ovo je Panathinaikosu prvi Final Four nakon 12 godina a Real će baš protiv njih biti u prilici osvojiti svoj 12. naslov prvaka Europe.

Bude li Pao igrao kao protiv Fenera, bez obzira na napadačku raskoš Madriđana, bit će svakako u igri za svoj sedmi naslov kontinentalnog prvaka. Dakako, to će podrazumijevati centra Lessorta (17 koševa, 10 skokova) i bekove Nunna (14 koševa) i Granta (13 koševa) na jednako visokoj razini ako ne i višoj od ove prezentirane u polufinalu.

Zapravo, momčadi turskog stručnjaka Ergina Atamana u finalu će trebati obrana koja je Fener svela na samo 57 postignutih koševa dozvolivši suparniku samo tri, jedva, dvoznamenkasta igrača (Hayes-Davis 14, Sestrina 10, Gudurić 10).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije