Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ NA RUJEVICI

Hajduk u Jadranski derbi ulazi bez šest prvotimaca. Evo gdje možete gledati dvoboj protiv Rijeke

storyeditor/2024-04-06/PXL_071023_104347211-1.jpg
Goran Kovačić/Pixsell
07.04.2024.
u 07:00

Akteri jadranskog derbija u 2024. godini u suprotnim su formama. Rijeka ove godine u 12 utakmica ima 11 pobjeda i samo jedan poraz (na Maksimiru protiv Dinama), a u posljednjih šest utakmica u svakoj je slavila uz briljantnu gol-razliku 11:0. S druge strane, Hajduk je ove godine igrao 11 utakmica, pobijedio u pet, remizirao u dvije te izgubio u četiri.

Danas nas u 19 sati i 30 minuta na Rujevici očekuje 101. ligaško izdanje jadranskog derbija te 111. od hrvatske samostalnosti računajući sva natjecanja. Rijeka i Hajduk u ovaj dvoboj ulaze u prilično različitim stanjima i raspoloženjima; Rijeka kao lider prvenstvene ljestvice sa 62 boda, a Hajduk kao trećeplasirana momčad sa sedam bodova zaostatka. Dvoboj možete pratiti od 19.30 sati na prvom programu MAXSporta.

Izjednačavanje omjera

Akteri jadranskog derbija u 2024. godini u suprotnim su formama. Rijeka ove godine u 12 utakmica ima 11 pobjeda i samo jedan poraz (na Maksimiru protiv Dinama), a u posljednjih šest utakmica u svakoj je slavila uz briljantnu gol-razliku 11:0. S druge strane, Hajduk je ove godine igrao 11 utakmica, pobijedio u pet, remizirao u dvije te izgubio u četiri. Uzevši u obzir situaciju u klubovima i formu momčadi, Rijeka u ovom 111. izdanju derbija ima priliku izjednačiti ukupan omjer, budući da je trenutačno Hajduk na 41 pobjedi, Riječani na 40, a 29 susreta završilo je remijem. Hajduk je u iznimno lošoj formi s tri poraza u posljednje tri utakmice u svim natjecanjima, izgubivši od Lokomotive pa zatim dvaput od Dinama. Sva ta tri poraza dogodila su se na Poljudu, a Hajduk je ispao iz Kupa i znatno se udaljio od vrha prvenstvene ljestvice. Nakon poraza u srijedu protiv Dinama u polufinalu Kupa i velikih nereda koje je Torcida prouzročila na Poljudu i u Splitu, javnosti se obratio predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić te istaknuo da je trener Mislav Karoglan ponudio ostavku, ali da je ona odbijena. U najavi susreta s Rijekom Karoglan je prokomentirao tu situaciju.

GALERIJA Hajduk u problemima: Mora nastupiti igrač koji ne smije ni hodati

storyeditor/2024-04-06/PXL_071023_104347211-1.jpg
1/7

– Smatrao sam da je ostavka moralan čin. Predsjednik smatra da svatko mora nositi svoju odgovornost. Momčad se može podignuti razgovorom, treningom i pozitivnim rezultatom. Imali smo dobar niz neporaženosti, ali i puno ozljeda, to te nitko ne pita – rekao je Karoglan.

A na temu tih ozljeda dolazimo do još jedne velike suprotnosti kod Rijeke i Hajduka uoči ovog dvoboja. Dok je kod Rijeke zbog bolova u koljenu upitan jedino Marko Pjaca, splitska momčad ima pregršt problema s ozljedama i izostancima. Zbog problema s koljenom sigurno neće zaigrati glavni igrač Marko Livaja, bijeli nemaju na raspolaganju ni glavne stopere Šarliju (tri žuta kartona) i Uremovića (ozljeda), ozlijeđen je i Dajaku, a već dulje vrijeme ne može se računati na Žapera i Melnjaka. Uza sve to, Hajduk muku muči i s vratarima. Zbog ozljeda nedostaju Lovre Kalinić i Borna Buljan pa će tako među vratnice stati Ivan Lučić, i to s puknutim meniskom koljena. Pričuvna opcija bit će 17-godišnji junior Raul Bezeljak. Sa svim ovim problemima, postavlja se pitanje hoće li Ivan Perišić, koji je u srijedu debitirao za Hajduk protiv Dinama, zaigrati na Rujevici.

– Perišića stavljamo po dogovoru s njim. Njegovo je zdravlje i interes hrvatske reprezentacije. Uvodimo ga u konzultaciji s doktorima, ne treba tu divljati – rekao je Karoglan.

Iako za razliku od Rijeke Hajduk muku muči i s ozljedama i s formom, trener momčadi s Kvarnera Željko Sopić ni u kojem smislu ne podcjenjuje svojeg suparnika.

VEZANI ČLANCI:

– Igramo jadranski derbi. Bez obzira na tri poraza u nizu, Hajduk će uvijek biti Hajduk. Mislim da dolaze pobijediti u utakmici, to je jedino normalno. Tablica, forma, sve to pada u drugi plan kad sudac označi početak utakmice. Tko bude bolji, taj će pobijediti. Morat ćemo biti puno bolji nego protiv Lokomotive u Kupu, ali maksimalno vjerujem u svoje dečke i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda – rekao je Sopić, a Karoglan je iznio svoju procjenu kako će utakmica izgledati:

– Mislim da će Rijeka agresivno ući prvih 20 minuta i moramo na to biti spremni. Rijeka ima intenzitet i brzinu, ali ne bih previše o njima. Uz dužno poštovanje, fokus je na nama i kako da se vratimo na optimalan nivo – rekao je strateg Hajduka.

Kolika-tolika slamka spasa

U dosadašnjim međusobnim ovosezonskim ogledima Rijeka je upisala dvije pobjede, a Hajduk jednu. U prvom dvoboju u srpnju Hajduk je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Pukštasa, potom je Rijeka u listopadu istim rezultatom slavila na Rujevici pogotkom Jankovića. U siječnju je u najrecentnijem međusobnom dvoboju na Poljudu Rijeka pobijedila 2:1, Hajduk je poveo golom Pukštasa, da bi Rijeka preokrenula sjajnim zgodicima Selahija i Obregona.

Mnogi smatraju da je ova utakmica zadnja kolika-tolika slamka spasa za Hajduk da nekako održi nadu u utrci za naslov, a na Kvarneru se vjeruje da bi Rijeka pobjedom došla iznimno blizu drugom naslovu prvaka Hrvatske u klupskoj povijesti. 

Ključne riječi

Komentara 1

DV
Dragec.Vrag
08:38 07.04.2024.

Pa neka stavi klince jer će sigurno bolje odigrati nego ovi,pa da su i svi zdravi,fizički a glava je nešto drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije