Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.05.2018. u 18:51

Nogometaši Rudeša kreirali su najveće iznenađenje ovog kola. U Kranjčevićevoj ulici, dečki iz zapadnog dijela Zagreba, slavili su protiv Hajduka (2:1) u zadnjoj utakmici 33. kola Prve HNL.

Naravno, bila je to jedna od najboljih izvedbi Rudeša ove sezone i to u najvažnijem trenutku kada se odlučuje o njihovoj prvoligaškoj sudbini. A Hajduk jednostavno nije imao pravo rješenje za motivirane domaćine koji su, potpuno zasluženo došli do novog pravog podviga.

Rudeš - Hajduk
1/16

Krenuo je Hajduk s autoritetom momčadi koja je na ljestvici daleko iznad Rudeša. U prvih petnaestak minuta pokušali su Splićani nametnuti ritam. Činilo se da će uspjeti. I onda je u 14. minuti, krivo postavljena obrana bijelih, pomogla domaćinima da dođu do vodstva.

Kamenar je sjajno uočio rupu između dvaju Hajdukovih stopera, gurnuo za Andersona, a hitri Rudešov ofenzivni veznjak s vrha šesnaesterca gurnuo je loptu ispod Karla Letice za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Pokretljivom defenzivnom formacijom Rudeš je sjajno parirao Hajduku koji nikako nije mogao pronaći put do vrata Josipa Čondrića. A i kad bi lopta prošla preko zadnje linije Rudeša, Gyurcso i Barry nisu imali koncentracije da akciju završe eventualnim pogotkom. Bilo je to jedno od najboljih prvih poluvremena koje je Rudeš odigrao ove sezone.

Strahovali su Splićani veći dio utakmice od iznimno hitrog Andersona koji je mijenjao strane, ulazio u sredinu... Odnosno, od Samira Fazlija, najisturenijeg igrača Rudeša koji je stalno vrebao...

Drugi dio bijeli su opet bili dominantna momčad. Opet je spašavao Čondrić, odnosno Leonard Mesarić s gol-linije kao u 71. minuti.Zadnjih pola sata dao je Kopić priliku Almeidi.

Iskusni portugalski napadač trebao mu je donijeti nadmoć u napadu, odnosno pronaći rješenje za sjajnu Rudešovu obranu. Bilo je to jedini logičan potez koji je Kopić mogao povući.I onda, kada nije išlo iz igre, bijeli su zabili iz prekida.

U 78. je minuti Fomitschow centrirao s desne strane na pet metara, na glavu Hamze Barryja koji je loptu zakucao u mrežu za 1:1.Zavapila je Torcida 'Hoćemo pobjedu...' prije kornera samo koju minutu kasnije. A onda se u gužvi najbolje snašao Einar Azaceta Galilea i u 82. minuti pospremio za novo vodstvo domaće momčadi.

Bila je to nova i ključna energetska injekcija domaćoj momčadi koja je do kraja uspjela održati prednost i osvojiti ključne bodove u borbi za spas.

Poredak: Dinamo 70, Rijeka 63, Hajduk 62, Osijek 52, Inter 43, Lokomotiva 42, Slaven 37, Rudeš 33, Istra 26, Cibalia 25.

Komentara 36

CA
Catalonia
19:15 06.05.2018.

Postali su Rudesova mušterija.😃😃

DH
dalibor.hren
18:54 06.05.2018.

Koliko igrača Hajduka ima kvalitetu za 1. HNL?

MO
modovisisajteMaraschino
19:11 06.05.2018.

nije to debakl, već prava slika stanja u našim klubovima, tj. svaki seoski klub ima šanse u 1. HNL... nisu Hajduku problem ni Mamić, ni Dinamo, ni HNL... Hajduku je problem on sam, tj. njegove uprave koja su kroz dugi niz godina uništavale mnoge klubove u Dalmaciji, sada polako uništavaju i Hajduk, ali nitko ne želi vidjeti istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije