Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz prvaka

Matjaž Kek: Ovo nije dostojno Rijekina dresa, kriv sam..

05.05.2018.
u 11:07

Rijeka je prije dolaska u Kranjčevićevu imala 295 minuta čistu mrežu, nekoliko bodova zaostatka za Dinamom i želju za novim naslovom...

Sve je upućivalo na to da će utakmica između Lokomotive i Rijeke (1:0) u 33. kolu HNL-a biti dosadna. Brojni uvjeti za to bili su ispunjeni prije samog početka.

Rijeka je prije dolaska u Kranjčevićevu imala 295 minuta čistu mrežu, nekoliko bodova zaostatka za Dinamom i želju za novim naslovom...

1/6

A onda je u 13. minuti sve pokvario Dejan Radonjić. Zabio im je pravi uigrani školski gol.Naime, Kneževiću se lopta vratila u noge nakon kratkog udarca iz kuta, on ju je takvu vraćenu poslao prema golu, Krstanović ju je propustio i ‘sjela’ je Radonjiću. Bilo je to dovoljno za pobjedu Lokomotive 1:0.

Tako da Rijeka prvo poluvrijeme zapravo nije bila Rijeka, ili jest, ali neka čudna...

Glavomet i kriva dodavanja

Igrali su kao da naslov ne ovisi o tim bodovima iz Zagreb. A to su vidjeli momci s Kajzerice koji su se nakon pogotka još više probudili.

Počeli su raditi prekršaje tako da su Riječani ‘ležali’ po travi svako malo, i kad je trebalo i kada nije. 
No, nakon gledanja Lige prvaka posljednjih dana, treba se opet prilagoditi na ovaj spori nogomet. S dosta glavometa, krivih dodavanja i loše organiziranih napada (osim onog jedinog na utakmici koji je rezultirao pogotkom.

No, nije ni pravilno ni pravedno uspoređivati Ligu prvaka s HNL-om. Zato sve treba ostati u okvirima hrvatskog nogometa u kojemu je Rijeka prošle godine bila sve ono što sada nije pokazala. Malo su se uozbiljili i priprijetili pod kraj, ali bilo je kasno.

- Kada tek od 75. minute počnete ozbiljnije ugrožavati gol protivnika, ni ne zaslužuješ drugo osim poraza. Primili smo jedan naivan gol i to uz sve razgovore i crtanja. To je nedostojno dresa Rijeke – rekao je Matjaž Kek pa je nastavio.
- Očito da neki igrači misle da su ne znam što, sami su si napunili glavu time ili je netko drugi, ali ja sam kriv jer ima dajem šansu iz kola u kolo. Dali smo im puno lopti u veznom redu i igrali smo loše.

Zadovoljni Tomić

Kek trenutačno ne razmišlja o naslovu, jer na terenu i u svlačionici očito ima bitnijih problema.

- Moramo najprije riješiti neke svoje probleme u utakmicama, odigrati do kraja i onda sjesti, na čelu sa mnom, i vidjeti što dalje jer ovo ovako više nema smisla.
Kek se osvrnuo i na zamjenu Leovca Raspopovićem netom prije početka utakmice.

- Marin je osjetio pet minuta prije početka utakmice aduktor, ušao je Raspopović nezagrijan i bio je naš najbolji igrač. Ja postavljam igrače i trpim ih, očito ja griješim – zaključio je Kek.

Za razliku od njega zadovoljan je bio Goran Tomić.

- Ovo je velika pobjeda, nastavak fantastičnog niza i pobjeda. Imamo dobro organiziranu obranu, u napadu smo opasni.

Pogodak koji su lokosi zabili Rijeci bio je uigran, a baš kao i napadači. I vratar je bio na razini.

-Takve akcije često vježbamo na treninzima i drago mi je da je to odlučilo utakmicu. Što se tiše Hendije, on brani odlično, a da bi pobijedili momčadi kao što je Rijeka i mora biti dobar – zaključio je Tomić koji je s Lokomotivom na petom mjestu s 42 boda, dok je Rijeka druga sa 63.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije