Naslovnica Sport HNL

Hajduk ekspresno reagirao i odgovorio Nižiću

21. kolovoza 2018. u 18:38 12 komentara 1902 prikaza
Zoran Nižić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

U Hajduku su ekspresno reagirali na medijski istup braniča Zorana Nižića.

Poljud RADOVI U SPLITU Raskopali Poljud: Započela promjena glavnog travnjaka

Oglasili su se priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik Uprave Jasmin Huljaj, a koje prenosimo u cijelosti:

- Duboko smo razočarani današnjim medijskim nastupom našeg igrača Zorana Nižića te ujedno i pokušajem manipulacije javnosti u cilju postizanja bolje pregovaračke pozicije u odlasku iz Kluba, jer je očigledno da je ovdje samo o tome riječ.

HNK Hajduk je cijelo ovo vrijeme izuzetno uvažavao Zorana i gotovo svakodnevno komunicira s njim s ciljem pronalaženja rješenja koje bi bilo prihvatljivo za njega i Klub, maksimalno ga štiteći u javnosti od samog početka događaja.

Zoran Nižić
1 / 11
Hajduk - Gorica

Međutim, moramo istaknuti nekoliko ključnih činjenica:

- Klub nije odbio ponudu za odlazak igrača, već je zatražio drugačije vremenske rokove zbog Nižićeve kvalitete te važnosti kao lidera i kapetana momčadi prije utakmica koje su od velikog značaja u ovom dijelu sezone. Da se udovolji igraču Klub je bio spreman istog trenutka potpisati ugovor s najkasnijim datumom realizacije transfera 31. kolovoza, čak i bez obzira na mogući ulazak u grupnu fazu Europske lige, na što zainteresirani klub nije pristao. Nažalost, zbog navedenog razloga uvjeti transfera nisu bili dogovoreni, a to se sve događalo prije europske utakmice sa Slavijom u Sofiji. I tek nakon toga kreću zdravstveni problemi koje je Zoran naveo u svom istupu.

- Neovisno o transferu, a u nastojanju da ga zadržimo u Klubu i samim time motiviramo, ponuđeni su mu više nego dvostruko bolji financijski uvjeti od postojećeg ugovora što je igrač i dalje smatrao nedovoljnim.

Igor Štimac BURNA REAKCIJA Naš Hajduk: Štimca ćemo tužiti za laži i klevete

- Tijekom komunikacije igrač je u više navrata instruiran od 'dobronamjernih savjetnika'. Komunicirao je da nije spreman igrati i kao razlog toga je navodio situaciju vezanu uz transfer o čemu Klub ima i pisane dokaze.

Sve se to događalo prije sastanka s igračima uoči prve utakmice 3. pretkola Europske lige protiv momčadi FCSB, a koji je na koncu kulminirao oduzimanjem kapetanske vrpce. Na spomenutom je sastanku u svlačionici, a na kojem su sudjelovali svi igrači, stručni stožer, predsjednik Uprave i sportski direktor, unatoč činjenici da je bio u normalnom trenažnom procesu, ispred svih sudionika sastanka izjavio da nije spreman igrati i kapetanski voditi momčad u susretu protiv FCSB.

Indikativno je da se istup događa u trenutku kada Klub nije odobrio posljednja nerealna traženja igrača za novi ugovor. HNK Hajduk, u ovom rezultatski zahtjevnom trenutku prve momčadi, treba igrače koji su se spremni 100 posto podrediti Klubu i sportskom uspjehu, a ne gledati svoje sitne interese napadajući djelatnike Kluba koji odgovorno i požrtvovno rade svoj posao. Ne želimo ulaziti u daljnje polemike s igračem preko medija te ćemo i dalje konstruktivno tražiti rješenje koje je prihvatljivo i Nižiću i Klubu - zaključuju u priopćenju Hajduka koje potpisuje predsjednik Uprave Jasmin Huljaj.

>> Pogledajte i kako je Modrić oduševio predsjednika Argentine

[video: 26374 / ]
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas