Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANSKI PORTAL

Gvardiol među najboljim mladim igračima svijeta: On je elitni spoj sile i nogometne inteligencije

Premier League - Aston Villa v Manchester City
Foto: Chris Radburn/REUTERS
1/4
12.01.2024.
u 16:00

"On je elitan branič, jak na lopti i svejedno mu je igra li stopera ili lijevog beka. Napadači u Premier ligi imaju težak zadatak kad se nađu nasuprot njemu", stoji u tekstu portala Give me Sports

Britanski portal Give me Sports objavio je svoju listu najboljih mladih nogometaša na svijetu. Uvjet za dolazak na listu je bio da igrači imaju najviše 21 godinu. Peto mjesto ljestvice zauzeo je upravo hrvatski reprezentativac, mlada nada Pepa Guardiole i Manchester Cityja te najskuplji branič u nogometnoj povijesti, Joško Gvardiol.

Hrvatski stoper, koji od svog dolaska u Manchester igra na poziciji lijevog beka, pridružio se momčadi engleskog i europskog prvaka za visokih 90 milijuna eura. Give me Sports je ispred njega stavio tek četvoricu: Judea Bellinghama, Eduarda Camavingu, Jamala Musialu i Pedrija. Iza njega su ostale brojne mlade zvijezde.

GALERIJA Manchester City svladao Leipzig i osigurao prvo mjestu u skupini Lige prvaka

Premier League - Aston Villa v Manchester City
1/45

"City nije toliko dominantan u engleskom nogometu ove sezone, no Gvardiol je sila. Usto, vodio je prošle zime Hrvatsku do svjetske bronce. Ima tek 21 godinu i teško je povjerovati kolika je njegova nogometna inteligencija. On je elitan branič, jak na lopti i svejedno mu je igra li stopera ili lijevog beka. Napadači u Premier ligi imaju težak zadatak kad se nađu nasuprot njemu", pišu Britanci o hrvatskom reprezentativcu.

VEZANI ČLANCI:

Najboljih deset

1. Jude Bellingham (Real Madrid)
2. Eduardo Camavinga (Real Madrid)
3. Jamal Musiala (Bayern)
4. Pedri (Barcelona)
5. Joško Gvardiol (Manchester City)
6. Gavi (Barcelona)
7. Cole Palmer (Chelsea)
8. Jeremy Doku (Manchester City)
9. Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
10. Endrick (Palmeiras)

VIDEO Jose Bota novi je sportski direktor Osijeka: 'Sretan sam što sam ovdje'

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
16:17 12.01.2024.

On je dečko koji je 2 godine prerano napustio RB Leipzig

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije