Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovoga Rujna

Futsal Dinamo domaćin turnira Lige prvaka: Sprema se novi spektakl u Ciboni

Zagreb: Četvrta utakmica finalne serije 1.HMNL između Futsal Dinama i Olmissuma
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/23
Autori: Damir Mrvec, Dinamo
30.06.2023.
u 21:26

Oba hrvatska kluba koja igraju u Ligi prvaka, Futsal Dinamo i Olmissum, dobila su domaćinstvo glavne runde Lige prvaka, no Zagrepčani će imati puno teži put do elitne runde

Sjajne vijesti stigle su iz Europskog nogometnog saveza. Futsal Dinamo i Olmissum bit će domaćini glavne runde turnira Lige prvaka u futsalu. Omišani imaju bolji koeficijent pa će iz njihove kvalifikacijske skupine čak prve tri momčadi ići u elitnu rundu, dok će iz skupine u kojoj je Futsal Dinamo samo jedna momčad ići u elitnu rundu.

Sprema se spektakl u Ciboni

– Baš zbog činjenice da ide dalje samo prvoplasirana momčad skupne dobro je što smo dobili domaćinstvo. Dobro je i da smo nositelji u ždrijebu i ne možemo, primjerice, igrati s prvakom Italije. Tko će nam biti u bubnju, znat ćemo kada se odigraju turniri preliminarne runde. Postoji mogućnost da u skupini dobijemo prvake Finske, Danske, Bjelorusije, Poljske, Bosne i Hercegovine. Sve su to dobre momčadi – rekao je Matija Đulvat, trener Futsal Dinama.

GALERIJA Futsal Dinamo u prepunom Drženovom domu izborio svoj prvi naslov pravaka

Zagreb: Četvrta utakmica finalne serije 1.HMNL između Futsal Dinama i Olmissuma
1/23

Da, ali sve te momčadi nemaju ono što ima Futsal Dinamo – navijače?

– Domaćini turnira bit ćemo u Ciboni. Nadam se da će dvorana biti dupkom puna kao u finalnoj seriji protiv Omišana. Turnir se igra od 24. do 29. rujna – istaknuo je Đulvat koji ovih dana ima jako puno posla.

– Trenutačno obavljam razgovore s igračima koji su za nas igrali prošlu sezonu. Za sada nema nikakvih naznaka da će netko otići. Ako ostanemo u istom sastavu, možda bismo samo pojačali poziciju koju igra Tihomir Novak koji ima velikih problema s ozljedom. Sigurno je da je igranje u Ligi prvaka izazov za sve igrače pa vjerujem da nas nitko od bitnih igrača neće napustiti premda znam da neki igrači imaju dobre ponude iz inozemstva – zaključio je Đulvat.

VEZANI ČLANCI:

Nikola Milojević, predsjednik kluba, sprema se za skorašnju skupštinu koja će se održati 10. srpnja u dvorani II Doma sportova u 19 sati.

– Nadam se da ću biti izabran za predsjednika, a koliko znam, za sada sam jedini kandidat. Iza kluba je sjajna sezona u kojoj je prvi put osvojen naslov prvaka Hrvatske i izboreno igranje u Ligi prvaka. Prije skupštine otići ću 5. srpnja u Nyon, gdje će se održati ždrijeb glavne runde i jedva čekam vidjeti s kim ćemo sve igrati – istaknuo je Milojević.

VEZANI ČLANCI:

Navijači izabrali Čekola

Navijači su sami birali igrača sezone, a tu titulu na kraju je ponio Kristian Čekol s čak 68 posto glasova. Čekol je tako, nakon što je već bio najbolji strijelac i asistent kluba, kao i igrač s najviše nastupa, postao i prvi igrač s tri osvojene titule za igrača sezone (na drugom mjestu ostavio je Davora Kanjuha s dvije titule). U nedavno završenoj sezoni ostvario je double-double učinak od 17 pogodaka i 12 asistencija, a posebno impresivan bio je u doigravanju u kojem je zabio četiri gola Vrgorcu i četiri Omišu, a možemo mu pripisati i "pola gola" kada je u drugoj, možda i ključnoj utakmici finala, njegov udarac u vlastitu mrežu skrenuo suigrač mu iz reprezentacije Josip Jurlina. Iza Čekola je najbolja sezona od njegovih osam u Dinamovu dresu. Bivši polaznik naše Škole futsala potvrdio je da je izrastao u jednog od najboljih hrvatskih igrača.

– Ovim putem htio bih zahvaliti svim navijačima koji su glasali za mene! Jako sam sretan i ponosan. Pogotovo jer sam u ovom izboru imao jako teške protivnike – rekao je Čekol.

VIDEO Nezaboravna atmosfera na polufinalnoj utakmici Futsal Dinamo - Novo Vrijeme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije