Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČKE STRASTI

Funcuti dočekali Torcidu na Rujevici. Dobili pljesak, vikali su im 'druga liga'

Šibenik: Odlazak navija?a Šibenika na utakmicu Finala kupa u Rijeku
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.05.2023.
u 17:07

Učestali sukobi Funcuta i Torcide posljednjih godina, ali posebno okršaji navijača i policije (slučaj Desinec) podignuli su razinu sigurnosti još jednu stepenicu te snimaju i motre svaki korak na Rujevici

Uoči posljednje utakmice ove sezone, finala Kupa na Rujevici između Šibenika i Hajduka (19:00), na riječkom stadionu još uvijek je više policije i pripadnika osiguranja te specijalnih jedinica MUP-a nego navijača koji stižu iz svih krajeva Hrvatske, svim putovima, cestom i vlakom, pa policija od ranog jutra ima pune ruke posla.

Osiguravaju cijelu rutu autoputa iz Dalmacije prema  Rijeci, drže punktove na prikazima gradu i stadionu te posebno motre skupine poznatijih armadaša i Bbb-a kako ne bi došlo do bliskog susreta navijačkih skupina. Finale kupa policija osigurava i helikopterima, dronovima a pred stadionom spremni su i vodeni topovi.

Učestali sukobi Funcuta i Torcide posljednjih godina, ali posebno okršaji navijača i policije (slučaj Desinec) podignuli su razinu sigurnosti još jednu stepenicu te snimaju i motre svaki korak na Rujevici. Koordinirali su dolazak prve veće skupine Torcide i šibenskih Funcuta, ali nisu uspjeli spriječiti navijače u dobroj zafrkanciji: tako su Funcuti ograđeni ispred sjeverne tribine zapjevali Torcidi klasični repertoar prigodnih navijačkih pjesmica, a navijači splitskog kluba odgovorili su im pljeskom i povicima  - druga liga.

Rivalstvo Šibenika i Hajduka zapravo datira još od 30-ih godina i utakmice Osvit - Anarh, u kojoj su se klubovi međusobno potukli, a splitski savez koji je tad bio nadležan i za Šibenik, njihov je klub, tadašnji Osvit, kaznio s pet suspenzija i izbacio im petoricu igrača pred ključni duel sa sarajevskom Ilirijom, a to je Šibenik, uvjereni su u tom gradu, tada koštalo ulaska u prvu jugo-ligu. Iako, moderne navijačke tučnjave ne zasnivaju se na činjenicama i povijesnim rivalstvima, već na čistoj gluposti koja kasnije obično najbolje služi kao predizborni materijal. 

OVDJE možete pratiti live iz Rijeke i zadnje informacije prije dalmatinskog derbija

Komentara 1

DU
Deleted user
20:24 24.05.2023.

Funcuti realisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije