Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presretni vatreni

FOTO Jedan potez Luke Modrića obišao je svijet, a Gvardiol je posebna priča ovog SP-a

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
02.12.2022.
u 20:55

Luka i Joško zagrlili su se nakon utakmice i pokazali koliko im znači ovaj uspjeh. Ali ne misle tu stati, pred njima su novi važni ispiti u kojima žele nastaviti ovu bajku

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala svjetskog prvenstva! Vatreni nastavljaju sa sjajnim prezentacijama na velikim natjecanjima, na četiri posljednja plasirali smo se u drugi krug, a nadamo se da ovo priča neće još neko vrijeme završiti. Utakmica protiv Belgije bila je čvrsta, iznimno teška, ali naši sjajni nogometaši uspjeli su izdržati, zadržali su drugu reprezentaciju svijeta bez postignutog pogotka i zasluženo se plasirali u osminu finala.

Luka kao dječarac

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka Luka Modrić kriknuo je od sreće, otrčao do Gvardiola i skočio mu u zagrljaj. Sjajna slika koja je brzo obišla svijeta. A nekoliko minuta nakon toga Luka je sav ozaren došao pred kamere. Ima 37 godina, u karijeri je već postigao takve stvari da spada među najveće u povijesti, a i dalje ima onaj dječački osmijeh i iskrenu sreću kad u svetom dresu ostvari ovakav uspjeh.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium - Ahmad Bin Ali Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 1, 2022 Croatia's Luka Modric and Josko Gvardiol celebrate after the match as Croatia qualify for the knockout stages REUTERS/Stephane Mahe Photo: STEPHANE MAHE/REUTERS
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS

- Presretni smo što smo u osmini finala, zaslužili smo to po prikazanom, posebno u ove zadnje dvije utakmice. Odigrali smo dobru utakmicu, preživjeli smo protiv momčadi koja je imala nekoliko izrazitih šansi, a mogli smo i mi prije riješiti utakmicu. Ostavili smo sve na terenu od prvog do zadnjeg, svi koji su počeli i ušli, stručni stožer, svi koji se nalaze s nama tu u Dohi. Svi živimo za ovo i na kraju nam se vratilo, rekao je presretni Modrić pa dodao:

- Ostvarili smo prvi cilj, prolazak skupine. Idemo sad dalje, pokazali smo da smo vrhunska momčad, da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala, neće mu biti lako.

01.12.2022, Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan, QAT, FIFA WM 2022, Kroatien vs Belgien, Gruppe F, im Bild Luka Modric // Luka Modric during Group F Match between Croatia and Belgium of the FIFA Worldcup Qatar 2022 at the Ahmad bin Ali Stadium in Al Rayyan, Qatar on 2022/12/01. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Ferrari Fabio *****ATTENTION - for AUT, SUI, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ laPresse/ Ferrari Fabio/EXPA
Foto: EXPA/ laPresse/ Ferrari Fabio

Joško Gvardiol posebna je priča ovog SP-a, mladi branič već sad igra kao da je iza njega na stotine ovakvih utakmica. Na terenu goropadan, izvan njega staložen, miran i skroman.

- Ostvarili smo cilj i prošli dalje. Mogli smo zabiti koji gol, imali smo dosta prilika, ali pritisnuli su i oni nas pred kraj utakmice, imali su i oni prilike koje nisu iskoristili. Ako ćemo iskreno, moramo biti zadovoljni bodom, iskren je Joško.

U nastavku susreta ušao je Lukaku, Lovren i Gvardiol morali su se hrvati s njim...

- OK, ma bilo je teško i..., malo je zastao Joško pa dodao:

- Nije bilo lako čuvati ga, svi znamo kakav je i kakve je građe, ali govorili smo da moramo biti kompaktni. Kad djelujemo kao jedno, onda za sve imamo rješenje. Iznošenje lopte? U nogometu valja imati stopere koji će preuzeti odgovornost i napraviti višak prema naprijed.

(221201) -- AL RAYYAN, Dec. 1, 2022 (Xinhua) -- Youri Tielemans (L) of Belgium vies with Josko Gvardiol of Croatia during the Group F match between Croatia and Belgium at the 2022 FIFA World Cup at Ahmad Bin Ali Stadium in Al Rayyan, Qatar, Dec. 1, 2022. (Xinhua/Zheng Huansong) Photo: Zheng Huansong/XINHUA
Foto: Zheng Huansong/XINHUA

Bruno Petković prvih sat vremena gledao je s klupe, a onda je ušao u igri i sačuvao nekoliko važnih lopti.

- Očekivali smo tešku utakmicu, a prvi cilj je ispunjen. Bitno nam je bilo proći skupinu. Očekivali smo to po svemu, po kvaliteti koju posjedujemo. Sad se lijepo odmoriti i iščekujemo osminu finala. Energično prvo poluvrijeme, dobro su nas pokrivali i izlazili, trebali su im tri boda, ali i mi smo tražili pobjedu, igru i naše prilike. Znali smo da neće dobro završiti ako se budemo branili 90 minuta. Lukaku je bio izrazito opasan, ali to je takav igrač. Kažu da nije spreman jer dugo nije igrao, ali opet je bio opasan jer je kvaliteta, kazao je Petković pa se osvrnuo na ždrijeb:

- Nemam nikakvih želja, sve što sad kažem su samo pretpostavke. Tko god da dođe, na koga god da naiđemo, neće mu biti lako, kao što neće ni nama.

Borna Sosa jurio je svih 90 minuta, bilo ga je po cijelom terenu.

- Dramatična utakmica. Znali smo da igramo protiv protivnika koji je jedan od najboljih na svijetu, znali smo da će biti jako teška i intenzivna utakmica, pogotovo u drugom poluvremenu kad ti uđu Hazard i Lukaku, naravno da je teško. Ostvarili smo cilj po koji smo došli, mogli smo zabiti i oni i mi, oni su možda imali malo bolje šanse, a nas je sreća pomazila. Ali zaslužili smo je, kazao je Sosa pa dodao:

- Iznenadili su nas Hazardom, mislili smo da će igrati i on i Lukaku. Igrao je njihov izbornik na intenzitet, da nas pokuša izmoriti što više može jer smo igrali tri utakmice praktički s istih 11.

Uvijek dajemo maksimum

Zadnje minute utakmice bile su poprilično dramatične, jedan gol Belgije mogao nas je izbaciti iz daljnjeg natjecanja. No naši igrači junački su se borili i uspjeli su sačuvati mrežu.

- Kad znaš zašto trčiš u zadnjim minutama, da sačuvaš ono za što si se borio, ništa ti nije teško, a to nas krasi. Dajemo maksimum svaki put. A taj djelić sreće je isključivo radi toga što dajemo sve od sebe, svaki će igrač to potvrditi i jako sam sretan zbog toga, zaključio je Sosa.

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije