Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI ŠAMPIONA

FOTO 40 godina zagrebačkih prvaka: Pogledajte zabavu u kultnom Saloonu s legendama Zagreba

Zagreb: U Saloonu je održana Večer prvaka
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/29
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.05.2022.
u 23:43

"Ponosan san što sam bio dio te generacije, da sam bio među tim dečkima, među navijačima koji su nas bodrili jer bez njih ne bi osvojili naslov nakon 24 godine. Bili smo dobra ekipa i dobri igrači imali smo i Ćiru koji je bio vrhunski trener," kazao je tadašnji kapetan Velimir Zajec

U Saloonu je održana "Večer prvaka" kojoj su prisustvovali nogometaši Dinama, košarkasi Cibone, košarkasice Montinga i odbojkaši Mladosti. Svi zajedno proslavili su 40 godina od sezone u kojoj su osvajali naslove prvaka Jugoslavije i tako od Zagreba učinili središte jugoslavenskog sporta. 

Na današnji dan prije točno 40 godina Dinamo je proslavio naslov prvaka Jugoslavije. Drugog svibnja 1982. Dinamo je na ispunjenom stadionu Maksimir pobijedio Budućnost sa 1-0 i tako zaključio fantastičnu sezonu koja je okrunjena naslovom prvaka.

U arhivima ostaje zapisano da je to bio prvi naslov nakon pune 24 godine iako je sudskom odlukom Dinamu pripao i pokal iz 1979. Pogodak odluke zabio je Zlatko Kranjčar u 32. minuti nakon ubačaja Džemala Mustedanagića s desne strane. Utakmica je počela u 16:30, a stadion je već u 14 sati bio krcat, proslavu naslova s tribina je pratilo više od 60.000 gledatelja.

Slavljenički program je na stadionu Maksimir počeo u 12:30 sati, a zabavni su spektakl, uz puštanje u zrak 500 golubova, upotpunili i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić kao i glazbeni sastav Prva ljubav s kasnijom popularnom pjevačicom Novih fosila, Sanjom Doležal, koja je otpjevala klupski himnu.

Utakmica nije imala rezultatsku važnost jer je Dinamo osigurao naslov i prije zadnjeg kola. Plavi se uragan zahuktao u veljači, jurišao cijelo proljeće i lansirao maksimirsku momčad do pokala.

No, nije samo Dinamo bio prvak. Zagrebom se tada orilo: DinamoMladostMonting i Cibona... četiri naša šampiona!"

02.05.2022., Zagreb - U Saloonu je odrzana Vecer prvaka kojoj su prisustvovali nogometasi Dinama, kosarkasi Cibone, kosarkasice Montinga i odbojkasi Mladosti. Svi zajedno proslavili su 40 godina od sezone u kojoj su osvajali naslove prvaka Jugoslavije i tako od Zagreba ucinili sreduste jugoslavenskog sporta. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: PIXSELL/Ilustracija

"Ponosan san što sam bio dio te generacije, da sam bio među tim dečkima, među navijačima koji su nas bodrili jer bez njih ne bi osvojili naslov nakon 24 godine. Bili smo dobra ekipa i dobri igrači imali smo i Ćiru koji je bio vrhunski trener," kazao je tadašnji kapetan Velimir Zajec.

"Bilo je to ozračje poštenja i ljubavi prema nogometu, sportu, Zagrebu i Hrvatskoj," dodao je Zajec.

"Modre" je do titule predvodio legendarni Miroslav Ćiro Blažević koji je u Dinamo došao 10. prosinca 1980. godine naslijedivši Ivana Đalmu Markovića, a glavne role imali su Zajec, Mlinarić, Kranjčar, Deverić, Vlak, Cerin....

02.05.2022., Zagreb - U Saloonu je odrzana Vecer prvaka kojoj su prisustvovali nogometasi Dinama, kosarkasi Cibone, kosarkasice Montinga i odbojkasi Mladosti. Svi zajedno proslavili su 40 godina od sezone u kojoj su osvajali naslove prvaka Jugoslavije i tako od Zagreba ucinili sreduste jugoslavenskog sporta. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: PIXSELL/Ilustracija

 

 

Dodajmo i kako je Snješko Cerin sa 19 pogodaka bio prvi strijelac prvenstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije