Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELAZNI ROK

Football Leaks koči Ćorićev transfer u Manchester City!

Ante Ćorić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
30.12.2016.
u 14:48

Koliko je Ćorić u ovom trenutku blizu Manchester Cityja? Sigurno nešto dalje nego u završnici prošloljetnoga prijelaznoga roka, kada su ga milimetri dijelili od potpisa za “građane”

Ante Ćorić (19), uz maestralnoga Soudanija, ostaje najtraženiji Dinamov igrač uoči nadolazećega zimskoga prijelaznog roka. Iako je iza dečka iz Središća jesen padova i uspona, interes Manchester Cityja još je uvijek i te kako aktualan. Interes, ali sa zadrškom, s obzirom na zamršene “imovinskopravne” odnose nad nadarenim tinejdžerom Ćorićem.

Dijelili ga milimetri

Dakle, koliko je Ćorić u ovom trenutku blizu Manchester Cityja? Sigurno nešto dalje nego u završnici prošloljetnoga prijelaznoga roka, kada su ga milimetri dijelili od potpisa za “građane”. Naime, taman kada je Manchester City ponovno temeljito odskautirao Antišu na utakmicama Lige prvaka (najbolji dojam ostavio je u srazu s Juventusom u Torinu) i kada je spremao novu ponudu, izbila je afera Football Leaks, u kojoj se potencira prisustvo tzv. treće strane u vlasništvu nad darovitim nogometašem.

Podsjetimo, prema dokumentaciji kojom raspolaže Football Leaks, menadžerska agencija Doyen Sports u studenome 2015. godine navodno je otkupila 70 posto prava na Antu Ćorića za 2,8 milijuna eura uz garanciju da će natrag dobiti još dva milijuna eura.

Također, Doyen Sports je ugovorom iz veljače 2016. godine navodno posudio Dinamu još 4,5 milijuna eura uz garanciju da će od Dinama natrag dobiti dva milijuna eura više. I premda je zastupnik Doyena za našu regiju, zagrebački menadžer Andy Bara, odlučno demantirao postojanje takvih ugovora, objava Football Leaksa za sada je zaustavila Cityjev angažman oko Ante Ćorića.

Dok ne budu sigurni da je igrač potpuno u vlasništvu kluba, Englezi vjerojatno neće ići s ponudom prema Dinamu. Koliko god im igrač bio zanimljiv.

Naravno, druga prepreka u eventualnim pregovorima bila bi Ćorićeva odšteta, koja sada sve više “naginje” prema astronomskih dvadeset milijuna eura budući da se sad već radi o hrvatskom A reprezentativcu.

Inače, trener Manchester Cityja Pep Guardiola u Anti Ćoriću vidi veliku perspektivu za sljedeću sezonu pa, ako bi se transfer i realizirao ove zime, Ante bi polusezonu odradio negdje na posudbi. Tretirali bi ga poput, primjerice, ukrajinskog dragulja Oleksandra Zinčenka, kojega su prošloga ljeta proslijedili na posudbu u nizozemski PSV Eindhoven, gdje će se dečko cijelu sezonu čeličiti za povratak u Premiership u ljeto 2017. godine.

Koliko Manchester City ima dobar uvid u talente iz ove regije, dokazuje i skori angažman 17-godišnjega Makedonca, Elifa Elmasa iz skopskog Rabotničkog, čime se pohvalio predsjednik kluba Dragan Popovski.

Od Beograda do Zagreba

U razgovoru za Makedonski sport potvrdio je i Dinamov interes za još jednoga svoga dragulja, 18-godišnjega Emira Sahitija, kojega su Dinamovi skauti pratili cijelu jesen. Navodno bi se taj transfer trebao zgotoviti poslije Nove godine.

Inače, Sahitiji (za Rabotnički igra i Emirov stariji brat Suat) rođeni su u Beogradu, potom su neko vrijeme živjeli na Kosovu, pa se preselili u Makedoniju, a Emir je do sada nastupao za mladu reprezentaciju – Albanije. I sada se sprema u Zagreb.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije