Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LECLERC PRVI

Ferrariju prvi red na prvoj utrci u Miamiju, dva Red Bulla vrebaju iza njih!

Miami Grand Prix - Qualifying - Miami International Autodrome
James Moy/PRESS ASSOCIATION
07.05.2022.
u 23:29

Leclerc je s dolaskom na cilj zauzeo prvo startno mjesto s 1:28.796, Sainz ipak nije bio dovoljno brz. Max radi grešku, sječe zavoj i ne uspijeva poboljšati vrijeme

Vodeći vozač u poretku Svjetskog prvenstva za 2022. godinu u Formuli 1 Charles LeClerc je na prvoj utrci u povijesti u Miamiju ostvario pole position i startat će u prvom redu uz svojeg momčadskog kolegu Carlosa Sainza, dok će u Red Bullu u drugom redu startati trećeplasirani Max Verstappen i četvrtoplasirani Sergio Perez, piše GP1 portal.

Ipak su se Ferrariji i Red Bullovi izdvojili na vrhu unatoč nekim naznakama da bi im se mogao pridružiti i Mercedes. Nažalost, radi težeg oštećenja zbog udarca u zid na nedavno završenom trećem slobodnom treningu, Alpineov Esteban Ocon nije nastupao na današnjim kvalifikacijama.

Na stazu je prvi izašao Haasov dvojac koji se solidno drži ovog vikenda, Kevin Magnussen vozio se ispred Micka Schumachera i prvi postavio neko vrijeme sesije od 1:33.148, ali Albon, VettelTsunoda pa i Stroll to ubrzo skidaju na 1:31.789. Od vodećih u prvenstvu, solidno vrijeme postavio je Max Verstappen u Red Bullu s 1:30.858, a Charles Leclerc je zaostajao tada preko sekunde. Mercedesi su koliko-toliko solidno otvorili kvalifikacije, George Russell bio je treći s 10 minuta do kraja Q1, Lewis Hamilton se ipak više mučio u sredini poretka.

Borili su se Mercedesi s mnogo proklizavanja, kao i na trećem slobodnom treningu. U međuvremenu McLareni su zauzeli drugo i treće vrijeme sesije, ali ubrzo nastupaju Ferrariji i uzimaju vodeće pozicije. Ipak, Max ih razdvaja s 0.362 sekunde zaostatka za Leclercom. S 5 minuta do kraja sesije u zoni ispadanja bili su: Hamilton, Gasly, Latifi, Albon i Ocon koji nije vozio kvalifikacije.

Za Latifija je već bilo jasno da neće uspjeti uhvatiti Q2, ali najviše se ipak mučio Hamilton koji je s minutom do kraja sesije uspio popraviti vrijeme dovoljno za tada 5. mjesto u poretku sesije. Albon nažalost nije uspio proći dalje iako vozi odlično u zadnje vrijeme, kao ni Magnussen. Alonso je također bio pred ispadanjem, ali na kraju prolazi dalje s vremenom za tada šesto mjesto. Guanyu Zhou je zapao u veliki promet, te nije uspio napraviti solidno vrijeme za prolazak u Q2 poput momčadskog kolege.

U drugi kvalifikacijski krug požurio je Ferrari Charlesa Leclerca, ali prvi u brzom krugu je ponovo bio Haas, ovog puta Micka Schumachera. Njegovo vrijeme je ubrzo “skinuo” Ferrarijev dvojac, prvo Leclerc, zatim i Sainz. Njih pak ubrzo zamjenjuje Red Bullov dvojac s pola sekunde bržim vremenom Maxa Verstappena. Najbrži od ostatka u tom trenutku bio je Hamilton u Mercedesu, a na Russellovo vrijeme se sa šest minuta do kraja sesije još uvijek čekalo. Ušao je George u brzi krug, ali radi potrebnih korekcija u zavojima, napustio je krug.

S 5 minuta do kraja sesije u zoni ispadanja bili su: Stroll, Schumacher, Vettel, Ricciardo i Russell. Leclerc je napravio tada najbrže vrijeme od 1:29.130. Russell ipak radi vrijeme za koliko-toliko komforno sedmo mjesto, ali to na kraju nije bilo dovoljno. Norris je pao na eliminacijsko 11. mjesto s dvije minute do kraja sesije, ali Lando to ipak na kraju spašava s odličnim trećim vremenom sesije! Njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo ostao je tek 14.

U posljednji kvalifikacijski krug prvi je na stazu izašao Charles Leclerc te prvi postavio vrijeme od 1:29.055. Sainz dolazi nešto sporiji, a Max prvi ispod 1:29 zauzima vodeću poziciju s 1:28.991. Checo to nije otpratio u prvom izlasku i kasnio je preko pola sekunde za vodećim momčadskim kolegom. Bottas je kasnio skoro sekundu na tada petom mjestu, a Pierre Gasly skoro dvije. Čekali su se drugi izlasci u brze krugove koji su počeli s tri minute do kraja sesije.

Ferrariji ponovo među prvima u izlasku, ali ipak iza Lancea Strolla u Aston Martinu. Ferrariju su bili odlični u prvom sektoru, Sainz brži od Leclerca, ali Max je bio još brži. Leclerc je s dolaskom na cilj zauzeo prvo startno mjesto s 1:28.796, Sainz ipak nije bio dovoljno brz. Max radi grešku, sječe zavoj i ne uspijeva poboljšati vrijeme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije