Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU REAKCIJE

Pročitajte što svjetski mediji pišu nakon sjajne partije Hrvatske i pobjede nad Kanadom

KATAR 2022 - Kombinacijom Oršića i Majera Hrvatska za kraj utakmice s Kanadom stigla do konačnih 4:1
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/54
27.11.2022.
u 19:17

"Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini F, a nade Kanade su nestale unatoč golu u drugoj minuti. No, tada je hrvatska klasa zasjala. Dva puta je strijelac bio Kramarić, a zabili su Livaja i zamjena Majer", navodi britanski BBC.

Hrvatska reprezentacija svladala je Kanadu s 4:1 u drugom kolu SP-a u Kataru. Kanađani su poveli već u drugoj minuti pogotkom Alphonsa Daviesa, ali Hrvatska je već do poluvremena preokrenula rezultat. Andrej Kramarić je izjednačio u 36. minuti na asistenciju Ivana Perišića, a za 2:1 je u 44. minuti pogodio Marko Livaja nakon dodavanja Josipa Juranovića. Kramarić je u 70. minuti svojim drugim pogotkom, ponovno uz Perišićevu asistenciju, povećao prednost na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Lovro Majer u četvrtoj minuti dodatka na dodavanje Mislava Oršića. 

Evo kako su svjetski mediji ispratili ovu pobjedu Hrvatske.

>> Pogledajte kako su Splićani ispratili gol Livaje

"Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini F, a nade Kanade su nestale unatoč golu u drugoj minuti. No, tada je hrvatska klasa zasjala. Dva puta je strijelac bio Kramarić, a zabili su Livaja i zamjena Majer", navodi britanski BBC.

"Nakon toliko nepredvidivih utakmica u ovom prvenstvu do sada, ovo je bilo ono što biste očekivali na ovoj razini – iskusna momčad s vrhunskim igračima koji su svladali neiskusnu momčad iz nepopularne nogometne zemlje koja se previše oslanja na nekoliko izvanrednih igrača. Kanada jednostavno nema obranu kada je s druge strane raspoložena momčad. Zastrašujuća kanadska kontra nikada se nije ostvarila", navodi engleski Guardian.

"Hrvatska je izbacila Kanadu. Dva gola Kramarića i po jedan Livaje i Majera kaznili su momčad koja je preslaba u defenzivi", navodi španjolska Marca.

"Hrvatska slavila u bundesligaškom okršaju" , navodi njemački Bild budući da je Bayernov Alphonso Davies glavna zvijezda Kanade, a mi imamo nekoliko igrača koji igraju u njemačkom prvenstvu.

"Kanada je do prvog vodstva na SP-u došla nakon samo 120 sekundi utakmice. Ali to nije bilo dovoljno jer se Hrvatska vratila i pobijedila s 4:1", navodi popularni portal Goal.

Komentara 28

NA
Nale50
20:17 27.11.2022.

..dizao je tri prsta ..(očekivano !!! )....neka četvrti stavi u stražnjicu selektoru !!!!...obećao je da će j....i Hrvatsku..očito je ostao bez municije , isto kao i tzv .Krajina..1995...ao i tzv .Krajina..1995...

VO
Votum
20:23 27.11.2022.

Kad ste zaključali mogućnost komentiranja na onom čedi Borjanu koji se "rodio 87. u Republici Srpskoj Krajini" i dokazao da ne zna ni povijest kao ni zemljopis, popratili to komentarom da takve scene "vrijeđanja" ne želite gledati, ja ću ovdje iskomentirati. ....ako ne želite gledati, kupi opanke i pravac Srbija ..... vam on mater i ona ljadro s njim skupa. I tri prsta koja diže i koja večernji liže!

HR
Hrast
19:23 27.11.2022.

Prvi gol kojeg smo primili je bio svojevrsna šok terapija i gledam ga kroz tu prizmu, dakle pozitivno, njime je samo probuđen uspavani div. Predivna utakmica. Bravo dečki, predivno je bilo gledati Vaše zajedništvo i nesebičnost, miran sam za našu budućnost. Moja Domovina! ❤️ Živjela Hrvatska! Dragi Bog blagoslovio Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije