Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO JEDNO JE SIGURNO

Evo što pobjeda Maroka znači za Hrvatsku: Jako nam se zakomplicirao život

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi
Igor Kralj/PIXSELL
27.11.2022.
u 16:05

Ozbiljna momčad kakvom se Maroko pokazao na ovoj smotri, ovom je pobjedom šokirala i Belgiju, ali i zakomplicirala život Hrvatskoj i sada je Dalićevim izabranicima pobjeda potrebnija nego ikad.

Belgija i Maroko odigrali su prvi susret dana u drugom kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru i šokirali favorita Belgiju te odnijeli pobjedu (0:2).

Sabiri je odlučio izravno potegnuti iz nezahvalne pozicije s lijeve strane i to mu se isplatilo u 73. minuti. Marokanci su zabili drugi. Aboukhlal je zakucao loptu pod gredu i potvrdio zasluženo slavlje raspoložene reprezentacije. Imao je Maroko šansi i ranije tijekom utakmice pa su čak i postigli pogodak u sudčevoj nadoknadi prvoga dijela, no nakon uključivanja VAR-a pogotak im je poništen zbog detektiranog zaleđa.

Ozbiljna momčad kakvom se Maroko pokazao na ovoj smotri, ovom je pobjedom šokirala i Belgiju, ali i zakomplicirala život Hrvatskoj i sada je Dalićevim izabranicima pobjeda potrebnija nego ikad.

Naime, stanje je sada ovakvo. Maroko je uoči posljednjeg susreta s Kanadom na prvom mjestu ljestvice s četiri boda (remi s Hrvatskom i pobjeda nad Belgijom), Belgija uoči Hrvatske nosi tri boda (pobjeda protiv Kanade u prvom kolu i poraz od Maroka u drugom), Kanada je posljednja s nulom na kontu, a Hrvatska pretposljednja s jednim bodom i zato je važno kako će izgledati utakmica koja počinje u 17 sati.


OPCIJA 1: Hrvatska svlada Kanadu

U tom slučaju u treće kolo ulazimo na sljedeći način

  1. Maroko - 4
  2. Hrvatska - 4
  3. Belgija - 3
  4. Kanada - 0 

Hrvatskoj je ovo najbolja opcija jer u posljednjem kolu protiv Belgije je onda dovoljan i jedan bod za prolazak u osminu finala, no poraz si nikako nikako ne smijemo dozvoliti jer u tom slučaju Belgija prolazi dalje sa 6 bodova. U slučaju pobjede i u trećem kolu Hrvatska je sigurna sa 7 bodova i ovisno o gol razlici prolazi dalje sa prvog ili drugog mjesta ili ako Maroko pobijedi.


OPCIJA 2: Odigramo neriješeno

Nije najgore što se može dogoditi, ali onda ovisimo o više faktora jer u posljednje kolo ulazimo na sljedeći način:

  1. Maroko - 4
  2. Belgija - 3
  3. Hrvatska - 2
  4. Kanada - 1

Tada nam pobjeda u posljednjem kolu garantira plasman dalje s 5 bodova, remi s Belgijom ne bi bio dovoljan jer bismo onda imali samo 3 boda, a Belgija bi imala 4, a sve i da Kanada pobijedi Maroko to opet ne bi bilo dovoljno.

OPCIJA 3: Hrvatska izgubi od Kanade

Ovo je nacrnji scenarij jer:

  1. Maroko - 4
  2. Kanada - 3
  3. Belgija - 3
  4. Hrvatska - 1 

U tom slučaju samo poraz Kanade od Maroka i Belgije od naše reprezentacije  u posljendnjem kolu garantirao bi nam prolaz. Drugim riječima, Hrvatska bi u treće kolo nosila samo jedan bod, a nakon pobjede nad Belgijom imala bi četiri što je dovoljno u slučaju da Maroko izgubi od Kanade.

Standings provided by Sofascore

Sretno, Vatreni, prijenos od 17 sati pratite OVDJE

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Kad Dohom 'zaori' bećarac hrvatskih navijača: U obrani stari fajfer Vida

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
16:20 27.11.2022.

Samo su budalaši mislili da će sa Marokom biti lako! Odlično pripremljena ekipa sa "domaćeg" podneblja! Sreća da smo izvukli i bod. Kanada je također dobra ali sve osim naše pobijede bila bi katastrofa kao da mi Kanadu pobijedimo u hokeju na ledu.U tom slućaju tj. našeg poraza ili neriješenog niti ne zaslužujemo prolaz grupe.

PR
prajdali100
16:46 27.11.2022.

Valjda je sada i slijepcima jasno da Maroko nije ni malo naivna momčad.Ovaj rezultat nam sve jako komplicira.A ništa,treba dobiti Kanadu a sa Belgijom odigrati bar nerješeno.

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
16:49 27.11.2022.

Marokanci nisu nista zakomplicirali nego su sve pojednostavili do boli. Treba pobijediti Kanadu i nerijesen rezultat protiv Belgije je dovoljan za prolaz. Ako to ne mogu napraviti onda i ne zasluzuju bolje od ranog povratka doma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije