Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZPOI

Eva Goluža bez plasmana u slalomu

Eva Goluža
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
18.03.2018.
u 09:19

Hrvatska reprezentacija je zlatom alpinca Dine Sokolovića u slalomu te broncom snowboardera Brune Bošnjaka u banked slalomu na ljestvici medalja osvojila 19. mjesto

Nedjeljnim nastupom 17-godišnje slabovidne skijašice Eve Goluže, koja je u slalomskoj utrci ostala bez plasmana diskvalifikacijom u drugoj vožnji, za hrvatske sportaše završen je nastup na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu koje će danas i službeno biti zatvorene.

Eva Goluža s voditeljicom Anom Žigman u prvoj vožnji slaloma ostvarila je 12. vrijeme (1:10.27) u konkurenciji 12 skijašica, a za vodećom, Slovakinjom Henrietom Farkašovom, zaostajala je 16.69 sekundi. Naša je skijašica u drugoj vožnji došla do drugog prolaznog vremena, ali nije uspjela doći i do cilja pa je njezin nastup završio diskvalifikacijom.

Pobijedila je Britanka Menna Fitzpatrick s ukupnim vremenom 1:51.80 i tako spriječila Slovakinju Henrietu Farkašovu u osvajanju zlatnog odličja u svim alpskim disciplinama. Sjajna slovačka skijašica morala se na kraju zadovoljiti srebrnom medaljom (+0.66), što joj je ukupno 12. odličje na paraolimpijskim igrama, od čega ih je devet zlatnih, dva srebrna i jednom brončano. Slalomska bronca u Pjongčangu pripala je Britanki Millie Knight (+1.59).

U stojećoj konkurenciji novom paraolimpijskom pobjednicom u slalomu postala je Francuskinja Marie Bochet, a u kategoriji sjedećih skijašica slavila je Njemica Anna-lena Forster.

U mješovitoj štafeti 4 x 2,5 km u nordijskom skijanju slavila je Ukrajina, a u otvorenoj štafeti 4 x 2,5 km zlatnim odličjem su se okitili predstavnici Francuske.

Finalom turnira u hokeju na ledu završena su natjecanja, a u borbi za zlato mješovita reprezentacija SAD-a svladala je Kanadu sa 2:1.

Hrvatska reprezentacija je zlatom alpinca Dine Sokolovića u slalomu te broncom snowboardera Brune Bošnjaka u banked slalomu na ljestvici medalja osvojila 19. mjesto, među 26 nacija koje su osvajale odličja na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu.

Najuspješniji su bili reprezentativci SAD-a sa 36 medalja, od čega je 13 bilo zlatnog sjaja, 15 srebrnih i 8 brončanih. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije