Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Sokolović

Senzacija: Hrvatska osvojila zlato na Paraolimpijskim igrama!

Dino Sokolović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
17.03.2018.
u 08:37

Dino Sokolović osvojio je zlato u sjedećem slalomu

Dino Sokolović osvojio je povijesno zlato za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama. Osvojio je prvo mjesto u sjedećem slalomu i napravio veliku senzaciju...

Hrvatski sportaš utrku je završio ispred drugoplasiranog Tylera Walkera i Frederica Francoisa.

Dino je imao težak život pa mu je ova zlatna medalja velika satisfakcija za sve u životu. Invalid je postao nakon stravične prometne nesreće u Močilama kod Vrbovskog 2003. godine. U sudaru automobila i kamiona poginuli su vozačica Jasna Sokolović (38), Ivančica Sokolović (40) te Jasnina djeca Goran (16) i Darko (8). Preživio je samo Dino koji je tada imao 14 godina. 

Dino Sokolović
1/3

– Nesreća se dogodila zadnji dan škole, kada sam s obitelji išao na more. U nesreći sam izgubio majku, dva brata, ali i ostao bez obje noge i s brojnim oštećenjima. Odlučio sam se baviti sportom jer je bolje družiti se s ljudima nego biti sam – istaknuo je Dino. 

Najprije je četiri godine trenirao plivanje, proputovao je svijet, upoznao mnoge ljude koji su doživjeli slične sudbine, a zatim se okrenuo skijanju. Trenira i natječe se na monoskijama koje su mu prilagođene.

Uoči odlaska u Pjongčang izjavio je da najviša očekivanja ima u slalomu, ali nije se usudio najaviti medalju jer je konkurencija žestoka. Poručio je samo da bi mu olimpijska medalja bila ispunjenje sna.

E, san se i ispunio. Dino se sa zlatom vraća svojoj kćerkici..-

Komentara 32

IL
ilijan
09:02 17.03.2018.

Bravoooooo!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
08:42 17.03.2018.

Bravo!

DU
Deleted user
08:42 17.03.2018.

čestitke....bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije