Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT OD 1300 KM

Dvojica Osječana nakon pobjede Hrvatske biciklima krenuli u Rusiju

Hrvatski navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
09.06.2018.
u 19:37

Krugom koji su napravili na atletskoj stazi na poluvremenu utakmice najavili su svoj adrenalinsko-navijački pothvat.

Ljepši dekor za ispraćaj na Svjetsko prvenstvo nogometna reprezentacija Hrvatske vjerojatno nije mogla imati. Navijači u Gradskom vrtu opet nisu iznevjerili i još jednom su potvrdili kako nogometni reprezentativci ne govore bez razloga da se najugodnije osjećaju upravo u Osijeku. A i ono što je do sada bila najveća zamjerka Gradskom vrtu, a to je stanje travnjaka, više nije sporno jer upravo su Hrvatska i Senegal imali premijeru na terenu u čiju je sanaciju uloženo pola milijuna eura.


A uvertira utakmice bila je neočekivana. Naime, netom prije nego što će igrači izaći na teren, travnjak je prekrila najveća zastava Hrvatske ikad napravljena, dimenzija 106 sa 60 metara! Rasprodani Gradski vrt, a već tri dana uoči utakmice više nije bilo ulaznica, uglavnom nije prestajao s pjesmom, izuzev kratkotrajnog šoka nakon vodećeg gola Senegala. Skandiralo se nekadašnjem ljubimcu navijača Osijeka Domagoju Vidi, kapetanu Modriću, pljeskalo se Subašiću, uzvikivalo “U boj, u boj” i “Hrvatska, Hrvatska” i “Hoćemo pobjedu”, gledatelji su se zabavljali “valovima”...


- Navijanje je bilo sjajno, kao i svaki puta kada igramo u Gradskom vrtu. Zato i volimo dolaziti u Osijek - kazao je nakon utakmice Tin Jedvaj.

Hrvatski navijači
1/18

Među 16.000 navijača u Gradskom vrtu bilo je i onih koji će reprezentaciju pratiti i u Rusiji. Tako su odmah po završetku utakmice dvojica Osječana Ivan Lenard i Igor Tomanj biciklima krenuli put Rusije!

Pedaliranjem će prevaliti 1300 kilometara i, ako sve bude po njihovu planu, u Kalinjingrad će stići dan uoči utakmice protiv Nigerije. Krugom koji su napravili na atletskoj stazi na poluvremenu utakmice najavili su svoj adrenalinsko-navijački pothvat. Srećom, i vrijeme je išlo na ruku nogometnog spektaklu jer iako je utakmica počela na paklenih 35 stupnjeva, nedugo nakon što je sudac označio kraj spustila se kiša, a nebom parali gromovi.
A bude li prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker držao do riječi, reprezentacija će se brzo vratiti u Osijek.

Naime, nakon što je Osijeku obećana, pa oduzeta posljednja utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske, na što su se iz Gradskog vrta naljutili, Šuker se obvezao kako će zauzvrat reprezentacija prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu reprezentacija igrati u Osijeku. 

Komentara 1

Avatar spira
spira
08:05 10.06.2018.

AMERIKANCI IMAJU NOVI „IDIOTSKI“ PREDLOG: Patološka mržnja prema Rusiji.....Pehar treba da bude uručen na „neutralnoj teritoriji“, navedeno je u izveštaju Helsinške komisije. To nezavisno telo američke federalne vlade objavilo je izveštaj o predstojećem Mundijalu u Rusiji, u kojem je ocenilo da bi FIFA ceremoniju uručenja pehara iz Rusije trebalo da prenese u neku drugu zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije