Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.06.2018. u 19:57

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva pred 16,000 navijača svladala je Senegal s 2:1. Gledali smo dva lica vatrenih - u prvom poluvremenu su bili blijedi i bez udarca u okvir, dok su u nastavku proigrali i okrenuli utakmicu.

Senegal je poveo u 48. minuti nakon što je naša obrana zaboravila na Sarra, a on sjajno reagirao i matirao Subašića. Na 1:1 izjednačio je Perišić u 63. minuti. Izveo je slobodnjak s 30-ak metara, a lopta je pogodila nekoga u živom zidu i završila u mreži. Konačni rezultat postavio je Kramarić koji je ušao u 46. minuti i odigrao odlično poluvrijeme. U 78. minuti dobio je loptu od Modrića, a prvi njegov udarac blokirao je Koulibaly. No, Kramarić je dočekao odbijenu loptu i pospremio je u mrežu.

Hrvatska - Senegal
1/18

Ako je generalka protiv Senegala bila ogledalo za prvu utakmicu Hrvatske na svjetskom prvenstvu, Zlatko Dalić neće se u Rusiji 2018. vratiti u Francusku 1998. i "Ćirinoj" 3-5-2 formaciji kako je možda sugerirao raspored igrača na posljednjim treninzima već će zadržati provjerenih 4-2-3-1 kojima je uostalom i odveo Hrvatsku na smotru najboljih na svijetu. 

A osim sustava izvjestan je i sastav koji će 16. lipnja istrčati u Kalinjingradu. Uz minimalne korekcije, Dalićevih 11 protiv Senegala trebalo bi biti i Dalićevih 11 protiv Nigerije. Jedina razlika u sastavu bit će Šime Vrsaljko, koji je dobio nekoliko slobodnih dana nakon rođenja djeteta, a reprezentaciji će se priključiti po polasku za Rusiju. Nakon što je protiv Brazila zaigrao na lijevom beku, Domagoj Vida je pak protiv Senegala privremeno preuzeo Vrsaljkovo mjesto na desnom boku. Iako mu to nije strana pozicija, a nerijetko ju je igrao i u kijevskom Dynamu i u Bešiktašu, sastav i sustav sugerira kako će protiv Nigerije priliku čekati s klupe dok će stoperski par činiti Ćorluka - Lovren.

Također, doznali smo i kako je ozljeda iza Mandžukića te kako će on, a ne Kramarić u vrh napada, iako je postojala i za Dalića još uvijek postoji mogućnost da "reprizira" svoju ulogu iz Juventusa, no na lijevom krilu nametnuo se Ante Rebić. U nastavku je nakon tri izmjene Hrvatska zaigrala u super ofenzivnoj 4-2-2-2, Jedvaj je stao na desni bok, Vida se spustio na stopera, a Kalinić i Kramarić zaigrali u vrhu napada. Taj manjak igrača u veznom redu je poremetio odnos snaga, a kazna je vrlo brzo stigla. Senegal koji je u Osijeku došao "glumiti" Nigeriju bio je kudikamo opasniji suparnik i u dosta navrata dao je naznačiti koliko neugodne i brze afričke momčadi i koliko bi ofenzivni izleti Dalićevih bekova mogli biti opasni. Dojam je kako su "Lavovi" ipak posljednju provjeru pred SP nešto ozbiljnije shvatili. U prvom dijelu u par navrata je Subašić sjajno reagirao, no već početkom drugog dijela na sjajnu loptu Ndiayea reagirao je Ismaïla Sarr i tu nije bilo pomoći. Na vrijeme, ali i na sreću, Perišićeva lopta nakon slobodnog udarca odbila se od živog zida i prevarila senegalskog vratara...

Istovremeno, ljepši dekor za ispraćaj na Svjetsko prvenstvo reprezentacija vjerojatno nije mogla imati. Ne govore bez razloga reprezentativci kako se najugodnije osjećaju u Osijeku. Uoči utakmice travnjak (koji je netom postavljen) je prekrila najveća zastava Hrvatske ikad napravljena, dimenzija 106 sa 60 metara. Rasprodani Gradski vrt, a već tri dana uoči utakmice više nije bilo ulaznica, uglavnom nije prestajao s pjesmom, izuzev kratkotrajne stanke nakon gola protivnika, a među 16.000 navijača bilo je i onih koji će reprezentaciju pratiti i u Rusiji. Tako su odmah po završetku utakmice Ivan Lenard i Igor Tomanj biciklima krenuli put Rusije! Pedaliranjem će prevaliti 1300 kilometara i, ako sve bude po planu, u Kalinjingrad će stići dan uoči utakmice protiv Nigerije.

Inače, vrijeme odigravanja utakmice iz perspektive nogometaša na terenu bilo je upitno. Vjetru unatoč temperatura je nešto iza 17 sati, u vrijeme kada su momčadi istrčale na zagrijavanje, bila 35 stupnjeva pa je sudac u oba poluvremena morao prekidati utakmicu kako bi nogometaši dobili potrebno osvježenje.

Izabranici Zlatka Dalića na kraju s pobjedom odlaze na Svjetsko prvenstvo što je vrlo važno za njihovo samopouzdanje. Osim toga, nastavili smo tradiciju da u Osijeku ne gubimo. Ovo je bio 11. susret u Gradskom vrtu, a do sada smo upisali devet pobjeda uz dva remija.

Komentara 82

Avatar Bud Humski
Bud Humski
18:55 08.06.2018.

Bravo za Osijecane! Za ambijent, za atmosferu, navijanje... Da se ja pitam, sve domace utakmice reprezentacija bi igrala u Osijeku.

CG
crna.guja10
18:46 08.06.2018.

Strinića treba odmah poslati od kud je i došao! Čovjek je izgubljen u prostoru i vremenu!

Avatar rubinet
rubinet
18:53 08.06.2018.

navijačima Osječanima..Slavoncima čista 5!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije