Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u Slavoniji

Ma kakav Maksimir i Poljud, ovdje igra Hrvatska!

Hrvatski navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/18
08.06.2018.
u 22:23

I kad Hrvatska na SP-u nešto napravi, prvo ću se sjetiti Slavonaca, Osijeka, Vukovara, Bogdanovaca, jer oni su dali podršku toj mojoj reprezentaciji.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije odigrala dobru utakmicu u svojoj generalnoj probi protiv Senegala. Nakon tog testa ostalo je više upitnika nego odgovora kad je o našoj igri riječ. No, iskreno u ovom trenutku igra je bila manje važna. Pa oni pravi Vatreni su imali problema sa Samoborom prije SP-a 1998., stoga je očekivano da su ih imali i danas. 

Ono što je viđeno u petak navečer u Slavoniji je Hrvatska. Da je Senegal došao na megdan Dalićevim izabranicima u Maksimir, bilo bi par tisuća ljudi. U Splitu na Poljudu, ako već ne bi nacrtali svastiku, crvenu zvijezdu ili rasistički vrijeđali goste, ionako ne žele nekoga koga u drugom dijelu te iste njihove zemlje zovu 'repka'. 

Za Rijeku iskreno ne znam, ali ono što znam je da je naša reprezentacija doma u Slavoniji. U Najnapaćenijem dijelu naše zemlje, u dijelu iz kojeg je najviše ljudi, pogotovu mladih, emigriralo u potrazi da im se trbuh napuni kruhom. U toj napaćenoj Slavoniji vole reprezentaciju, vole je jer znaju da je to dio nas, dio Slavonije, dok u ostalim našim regijama traže razlog zašto da ne odu na utakmicu i zašto da se sjete izlike u Mamiću, Šukeru, Sanaderu, Todoriću, Vladi, Saboru... kako ne bi išli podržati simbol države od koje svi sve više dižu ruke.

Hrvatski navijači
1/18

I kad Hrvatska na SP-u nešto napravi, prvo ću se sjetiti Slavonaca, Osijeka, Vukovara, Bogdanovaca, jer oni su dali podršku toj mojoj reprezentaciji. Da, on je moja, i baš me briga jel' joj predsjednik Šuker, vuče li Mamić i dalje nekakve konce, jesu li Modrić i Lovren nešto krivo rekli na svjedočenju i zato, Slavonci, skidam vam kapu, zaslužili ste svaku utakmicu naše reprezentacije u budućnosti, najviše ste patili nekoć, najviše vučete sada za jedno, za Hrvatsku. I što god naši naprave u Rusiji, prvo vama trebaju zahvaliti.

Ključne riječi

Komentara 22

MA
Majur
23:36 08.06.2018.

Bravo,odličan članak!!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:55 08.06.2018.

Kod Slavonaca bar znaš na čemu si !

OD
odisej22
22:48 08.06.2018.

Pa da,ja sam npr.bio 3 dana na Davis cupu u Osijeku,dvorana puna puncata 3 dana. U Varaždinu 2 mjeseca poslije poluprazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije