Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz od Crne Gore prilično je uzdrmao naše

Dupini, glavu gore, još se igra!

'29.08.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Hrvatske i Crne Gore. Niksa Dobud, Aleksandar Ivovic. PHOTO: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
30.08.2010.
u 16:55

- Sad su oni bili bolji, ali nadam se da ćemo drugu subotu to biti mi, ističe Bošković.

Koliko nam god teško pao poraz od Crnogoraca (9:11) na otvaranju Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu, jedno se mora priznati: izabranici Petra Porobića zasluženo su slavili.

Sjećanje na Malagu

Europski su prvaci koje smo mi, još dok su osvajali trofej u Malagi 2008., u skupini pobijedili sa 7:6 (i potom u polufinalu izgubili sa 7:9). Dakle, tu smo negdje po kvaliteti, ali Crnogorci su u Zagrebu imali Denisa Šefika. Prema procjeni Aleksandra Ivovića, s njime je njihova reprezentacija jača 30 do 40 posto. Neka je i samo 20 posto. To je sasvim dovoljno za prevagu, jer ni ostali igrači Crne Gore nisu "papci". Kompletni su igrači, znaju igrati, možda u ovom trenutku igraju i najljepši vaterpolo na svijetu. Znamo da su jučer poraženi od Talijana, ali ustrajemo na izrečenim prosudbama. Crnogorci su igrali aktivnije u napadu, raznovrsniji su, imali su veći spektar rješenja, opasni su s dva metra, iz slobodnjaka, s distance...

Hrvati su pružili onoliko koliko mogu u ovom trenutku ili malo manje. Dobro su počeli, izazvali euforiju oduševljenja i nakon vodstva od 3:0 na trenutak nas podsjetili na spomenutu pobjedu od 7:6. Tada su, istina, dupini vodili i sa 4:0. No, u nedjelju se igrala neka druga utakmica. Nije bilo Vićanovih 12 obrana, ni pogotka s dva metra (Smodlaka), a na lijevoj strani nedostajao nam je i Marković (kako igra kad je potpuno zdrav, naravno).

No, pustimo prošlost i vratimo se sadašnjosti. Imamo mi i sada odličnu momčad. Samo treba čekati da škvadra proigra, da svatko od njih pruži maksimum, a ne minimum. I da počnu malo više surađivati. Ništa još nije izgubljeno, sve se može nadoknaditi, a poraz od Crnogoraca može biti vrlo poučan. Uvjereni smo da je svega toga svjestan Ratko Rudić, kao i naši igrači, što se može iščitati i iz njihovih izjava.

Sutra je novi dan

– Žao mi je što smo razočarali ove divne navijače. Nadam se da nas neće napustiti. Sutra je novi dan. Nije sramota izgubiti od europskog prvaka, u ovom trenutku oni su bili bolja momčad, ali nadam se da ćemo drugu subotu biti bolji od njih – kazao je Miho Bošković koji je utakmicu otvorio s dva pogotka, ali se poslije negdje izgubio. Kao i naše nade u preokret.

Ali nema razloga za tugu. Dupini, glavu gore, još se igra! Navijači će vas sigurno podržati, u to uopće ne sumnjamo. Pa zdušno su navijali i kad se već znao pobjednik. Ili, kako reče Josip Pavić, miljenik zagrebačke, ali i ne samo zagrebačke publike:

– Naježili smo se kad smo izašli na bazen. Nadam se da ti ljudi neće odustati, nego da će i dalje dolaziti i bodriti nas.

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:25 01.09.2010.

Koliko mi se cini mi smo pobjedili Tursku!? Na tabeli se ne vidi taj rezultat???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije