Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ''STOTINKA''

Draganja: Ne zamjeram ništa Todoroviću nego savezu

Duje Draganja
Renato Branđolica
27.06.2012.
u 10:04

– Mail sam poslao Fini, no ne da bih ja otišao na OI niti da bih sugerirao da je Todorović varao – kaže Duje

Duje Draganja demantirao je da je na ijedan način diskreditirao kolegu iz hrvatske reprezentacije Marka Todorovića. Naime, u srijedu su američki mediji prenijeli priču o sumnji na korupciju u HPS-u, no Draganja kaže kako nema veze s tim.

Priča ide ovako: na Europskom prvenstvu u Debrecenu 50 metara slobodno Duje je preplivao za 22.51, dok je Mario Todorović na mitingu u Kranju 25. lipnja 50 metara preplivao za 22.50, ali u sklopu utrke na 100 metara. Sporno je to što je Todorovićev rezultat (koji je na kraju priznat kao B olimpijska norma) prijavljen Fini tek tjedan dana kasnije, no Splićanin kaže da nije ništa dao u medije.

– Poslao sam u Finu mail pitajući određene stvari, no ni u jednom trenutku nisam sugerirao da je Marko Todorović varao niti bih htio da ispadne da mu zamjeram išta – rekao je Duje.

Ono što ga je zanimalo jesu pogreške vidljive iz zapisnika mitinga po kojem Todorovićev rezultat nije kvalificiran kako je trebao biti. Tvrdi da dopis nije poslao da bi on izborio odlazak na Igre (a nitko i ne ide, op. a.), nego da se radi o tome da je čekao da vidi hoće li rezultat biti priznat jer bi u tom slučaju pokušao brže otplivati na nekom drugom mitingu. Dok su svi rezultati priznati unutar 24 sata, na Todorovićev se čekalo do posljednjeg dana mogućnosti plivanja olimpijskih normi i to navodno zato što je HPS poslao službeni dopis Fini da se rezultat službeno uvrsti.

– Negirali su da dopis postoji da bi neki dan priznali da su to oni poslali Fini. Nije mi jasno zašto se čekalo 14 dana, pogotovo u ovakvom krucijalnom razdoblju i time se mene zakinulo za nastup na drugom mitingu. Ne daj Bože da me netko upozorio da će se to raditi, no taj stav saveza prema meni takav je već godinama.

Ključne riječi

Komentara 3

ŠU
šumaherr
10:55 27.06.2012.

Koji majstor, on ''dozira'' trku na 50m. A ako mu treba bolji rezultat onda na idućem mitingu malo stisne. U trci gdje obično 1-2 stotinke sekunde odlučuju pobjednika. Koji tsu- pak.

ID
idelac
14:39 27.06.2012.

Koji kralj. No svi koji su i malo u plivanju znaju da je Duji jedino bitno on sam. Nikad ga nije bilo briga ni za klub, ni za reprezentaciju. Plivao je jedino za svoj džep, a sada je on ugrožen.. Uhvatila ga frka da će otkazat sponzori jer se ne pojavljuje nigdje. Ako se koga mazilo i tetošilo onda je to zasigurno Duje. Neka se zbroje sva davanja koja su išla za njegove pripreme, neka se zbroji koliko je dao sam grad Zagreb, a za što....da bi se podebljao Dujin džep. Sad se on nešto pravda... nije htio diskreditirati Maria. Čovječe prihvati da s svoje otplivao i prihvati da ima boljih, a memoj nikoga omalovažavati. Nadam se da je i savez konačno shvato tko je Duje i da će znati konačno reći ne velikom Duji.

Avatar mohito
mohito
17:47 27.06.2012.

draganja je ovim potezom definitivno pokazal svoj pravi karakter - trebalo ga je pustit jos onda kad je toboze htio uzet drzavljanstvo emirata (i s. arabije) da ode i pliva za arape, a ne mu povladjivat placat prilicnu lovu - ovako se u njega ulagalo bez da je ista vratio rezultatima, i jos ima obraza pricat o odnosu saveza prema njemu....to sta je popljuvao cijeli savez i prakticno sve kolege plivace optuzio za korupciju je sasvim dovoljno da ga se trano iskljuci iz svih planova reprezentacije - nek si sam placa svoje rekreativno brckanje u bazenu, ionako je vec dovoljno ogulio hrvatski sport, a bez rezultata....moze ga samo bit sram zbog ovakvog postupka (da ima obraza)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije