Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP Katar

Doznali smo prva dva para osmine finala, evo kada će igrati

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - Wales v England
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/6
29.11.2022.
u 22:45

Engleska, pobjednik skupine B, igrat će protiv Senegala, drugoplasirane momčadi skupine A, dok će se SAD sučeliti Nizozemskoj, pobjedniku skupine A.

Nogometni reprezentativci Engleske i SAD-a plasirali su se, iz skupine B, u osminu finala svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Engleska je sa sedam bodova osvojila prvo mjesto, a drugu pobjedu u skupini ostvarila je protiv Walesa kojeg je svladala s 3-0. Englezi su suparnika slomili u drugom poluvremenu kada su zabili sve golove. Dva gola je dao Marcus Rashford, u 50. i 68. minuti, a jedan Phil Foden u 52. minuti. Drugi pogodak Rashforda bio je jubilarni stoti engleski pogodak u povijesti na svjetskim prvenstvima.

U direktnom dvoboju nogometaši SAD-a su bili bolji od Irana s 1-0 te su s pet bodova osvojili drugo mjesto u skupini, dok je Iran treći. Odlučujući pogodak dao je u 38. minuti Christian Pulišić. Nakon prvog dijela, u kojem su potpuno dominirali Amerikanci, u nastavku su bolji bili Iranci koji su tražili gol i izjednačenje koje bi im bilo dovoljno za prolaz dalje. No, Amerikanci su, uz mnogo muke, izdržali do kraja i tako izborili plasman među 16 najboljih reprezentacija.

Poznata su time i prva dva para osmine finala svjetskog prvenstva. Engleska, pobjednik skupine B, igrat će protiv Senegala, drugoplasirane momčadi skupine A, dok će se SAD sučeliti Nizozemskoj, pobjedniku skupine A.

Osmina finala

3. prosinac:

16:00 sati: Nizozemska – SAD (Al Rayyan)

4. prosinac:

20:00 sati: Engleska – Senegal (Al Khor)

Video - Joe Šimunić o tučnjavi Belgijaca, srpskoj drami i faulu nad Sulejmanijem: 'Sve za svoju zemlju!'

Komentara 3

VI
vidum
05:31 30.11.2022.

Amerikanci se očito nisu nadali prolazu. Inače bi bili osigurali termin u osam navečer, kao u svim utakmicama grupne faze.

Avatar Čaruga
Čaruga
00:43 30.11.2022.

svasta se na google moze doznati, evo tajna šifra za google, fifa world cup 2022

PR
Propitivač
23:45 29.11.2022.

Kako ste doznali? Tko vam je dojavio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije