Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
argentinski čarobnjaci

Dobili smo odgovor o vječnom pitanju je li Messi bolji od Maradone? Brojke su otkrile sve

Match "Argentine - Australie" (2-1) lors de la Coupe du Monde 2022 au Qatar (FIFA World Cup Qatar 2022)
Philippe Perusseau / Bestimage/B
04.12.2022.
u 11:39

Messi igra vrlo dobro na ovom svjetskom prvenstvu, nakon klimavog starta dovukao je gaučose do četvrtzavršnice protiv Nizozemske

Argentina je u osmini finala uz dozu sreće porazila Australiju 2:1 i tako osigurala plasman u četvrtfinale svjetske smotre u Kataru, idući protivnik bit će im Nizozemska koja je porazila SAD s 3:1. Biti će to svakako vrlo intrigantan dvoboj, a Leo Messi je nastaviti lov na jedini trofej koji mu nedostaje, onaj 'zlatne božice'. No, prije tog dvoboja jedna, zanimljivost, stranica OptaJoe je izbacila statističke podatke i usporedila Lea Messija i Diega Armanda Maradonu. 

Već dugo vremena se poteže pitanje tko je veći nogometaš, Messi ili Maradona? Ovi podaci otkrivaju kako nogometaš francuskog PSG-a može prestići argentinskog boga i to do kraja katarskog Mundijala. 

 

 

Na Twitteru je osvanula grafika na kojoj se mogu vidjeti brojke dva argentinska velemajstora, a Maradona je bolji u tek dvije kategorije.

Stvorili su na svjetskim nogometnim prvenstvima čak 67 šansi za pogodak, a od toga 48 kroz igru. Imali su 103 dodira u protivničkom kaznenom prostoru, ali genijalni Maradona je malo bolji u broju asistencija i golova.

Standings provided by Sofascore
 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 5

T2
Tomo_20
19:08 04.12.2022.

Nikad neces biti bolji od njega jer nisi osvojio SP!!!!

Avatar jocker-3
jocker-3
13:37 04.12.2022.

Nije bolji od Maradone,Messi je prgav kao čovjek,umišlja da je Bog,a Maradona je bio društven,gospodin na terenu,Messi kao čovjek mu nije ni do koljena.....

Avatar Dzambo1
Dzambo1
13:38 04.12.2022.

Messi ce stci Maradonu samo ako osvoji ovo SP sa Argentinom ali i dalje je ''drugi'' jer sa prosjecnim klubom nikad nije osvoio Nogometno prvenstvo bilo koje lige ''petice''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije