Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Petar Preradović

Dinamovci u razgovoru s učenicima istaknuli važnost doručka

Dinamo u OŠ Petar Preradović
Foto: GNK Dinamo/Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
23.03.2018.
u 14:29

Redoviti doručak temelj je izbalansirane prehrane koja igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i prevenciji najznačajnijeg javnozdravstvenog problema – pretilosti - ističe Ivona Dragičević

U okviru projekta ''Godina zdravih odluka'' koji je GNK Dinamo pokrenuo s ciljem popularizacije bavljenja sportom i zdravog života među djecom, nogometaši modrog kluba posjetili su u petak, 23. ožujka Osnovnu školu Petra Preradovića u Zagrebu.

Igrači Dani Olmo, Petar Stojanović, Armin Hodžić i Izet Hajrović pričali su s učenicima o važnosti doručka koji osigurava potrebnu energiju za cijeli dan. Kratki edukativni dio predavanja vodila je nutricionistkinja Ivona Dragičević koja je djeci otkrila i neke korisne savjete.

Dinamo u OŠ Petar Preradović
1/13

Iako je doručak najvažniji obrok u danu, rezultati istraživanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu međunarodnog istraživanja Health Behaviour in School-aged Children za Hrvatsku i grad Zagreb, pokazala su da radnim danom redovito doručkuje tek 56% djece i da se taj postotak smanjuje s porastom dobi.

- Redoviti doručak temelj je izbalansirane prehrane koja igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i prevenciji najznačajnijeg javnozdravstvenog problema – pretilosti. Djeca koja redovito doručkuju imaju bolju koncentraciju, lakše pamte i postižu bolje rezultate u školi i na treninzima te lakše održavaju normalnu tjelesnu masu – istaknula je nutricionistkinja Ivona Dragičević.

- Projektom Godina zdravih odluka promoviramo, prvenstveno među djecom školske dobi, zdrav i aktivan život, zdravu prehranu te pozitivan stav. Ožujak smo posvetili zdravoj prehrani, prije svega doručku. Naši nogometaši najbolji su ambasadori kvalitetne i balansirane prehrane te svojim primjerom mogu utjecati na djecu da redovito i zdravo doručkuju - rekao je Tomislav Rukavina, direktor sektora marketinga, prodaje i komunikacija GNK Dinamo.

- Atmosfera u školi bila je super. Djeca su nas lijepo primila i bilo je ugodno družiti se s njima. Pričali smo o zdravoj prehrani. Meni je doručak jako važan i redovito doručkujem. Preporučio sam učenicima da za doručak često biraju mliječne proizvode, koji su nama sportašima jako važni zbog kalcija. Smoothieji su također odličan izbor jer možemo kombinirati voće, žitarice i mlijeko – rekao je na druženju prvotimac Petar Stojanović. 

U ime domaćina goste je pozdravio ravnatelj Denis Žvorc, dok je direktor marketinga Dinama Tomislav Rukavina predao poklon školi – 10 nogometnih adidas lopti.

Nakon službenog dijela i edukativne radionice uslijedila je zabava. Igrači su učenicima na kraju dijelili brošure kampanje s korisnim savjetima, autograme te zdrave voćne i povrtne smoothieje koje su, prema receptima nutricionistkinje
Ivone, pripremili predstavnici GNK Dinamo.

 

Komentara 1

HR
Hrabraja
15:10 23.03.2018.

Glupost, tko je radio tu studiju, na kojem uzorku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije