Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WALESOVA ŠESTICA

Bale letio 12.000 km pa hat-trickom ispisao povijest

Gareth bale
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
22.03.2018.
u 14:55

Prvi je igrač u povijesti Walesa koji je postigao hat-trick izvan britanskog otočja i prvi koji je to učinio na gostujućoj utakmici još od Cliffa Jonesa u Belfastu 1963.

Gareth Bale letio je 12.000 km i promijenio sedam vremenskih zona kako bi igrao za Wales na Kina kupu, piše Goal.

I nije letio uzalud: odigrao je 63 minute, zabio tri gola u pobjedi nad domaćinom Kinom (koju vodi Marcelo Lippi) 6:0 i postao velški rekorder svih vremena!

Naime, na vječnoj listi strijelaca te reprezentacije danas je 28. stigao, potom i 29. golom prestigao Iana Rusha.

Štoviše, prvi je igrač u povijesti Walesa koji je postigao hat-trick izvan britanskog otočja i prvi koji je to učinio na gostujućoj utakmici još od Cliffa Jonesa u Belfastu 1963.

Bila je to prva utakmica Kina kupa, natjecanja na kojem je nedavno nastupala i Hrvatska, ali koji je ovaj put u službenom Fifinom terminu, pa su svi došli u vrlo jakim sastavima. A ostala su tri gola za Velšane zabili Vokes dva i Wilson.

A istovremeno traje još jedan turnir na kojem je Hrvatska nastupala dok nije bio u Fifinom terminu: Kraljev kup na Tajlandu.

Ondje je Slovačka u prvom susretu pobijedila UAE s 2:1 (Rusnak 42., Duris 45. / Khalil 73.), a igrali su Skriniar, Mak, Škrtel, Duda, Dubravka...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar poljicanin
poljicanin
15:11 22.03.2018.

Lippija će nakon ovoga nogirati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije