Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Dinamo pobijedio mađarski ZTE, Kadzior uspješno kopirao Petkovića

Damian Kadzior
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
11.01.2020.
u 18:31

Prvi put je Dinamo igrao uz VAR sustav, glavni sudac Jović nekoliko puta je provjeravao odluke, sve je bilo vrlo brzo

Nije dugo trajao odmor od utakmica za igrače Dinama. Već nakon par dana zagrebačkih priprema plavi su odigrali svoju prvu utakmicu i upisali prvu pobjedu, pobijedili su mađarskog prvoligaša ZTE s 2:0.

Bjelica je u susret za prvih 45 minuta ušao s ovih 11: Livaković – Moharrami, Theophile, Perić, Moubandje – Moro – Kadzior, Majer, Gojak, Oršić – Petković (Stojanović, Ademi, Olmo, Ivanušec, Atiemwen, Kulenović nisu kandidirali za ovu utakmicu).

Damian Kadzior
1/4

Dinamo je poveo krasnom akcijom u 41. minuti, Oršić je pronašao Kadziora koji je krasno petom prevario vatara mađarske momčadi. Iako je Dinamo i prije toga, a i nakon toga dobrih prilika, ali Oršić i Petković u izglednim situacijama nisu uspjeli poentirati za rezultatski uvjerljivije poluvrijeme.

Plavi su prikazali prilično dobar nogomet, pogotovu s obzirom na to da im je to prva utakmica nakon stanke i u jeku žešćih priprema. K tome, defenzivno su bili prilično dobri, nisu Mađarima dali niti jednu ozbiljniju priliku, tek su gosti upisali jedan opasan udarac sa 16 metara.

U nastavak je krenulo novih 11: Zagorac – Hyun Woo, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Đira – Hajrović, Ćuže, Mišković, Marin – Gavranović (još su igrali Šutalo, Andrić, Krizmanić, Franjić, Baturina). Svi raspoloživi tako su dobili priliku, a nakon dugo vremena, nakon sedam mjeseci i ozljede zaigrao je i Komnen Andrić.

Ta je momčad odmah imala veliku priliku, no udarac Gavranovića zaustavio je vratar ZTE-a. Dinamo je povećao svoju prednost preko Gavranovića, izborio je jedanaesterac i onda ga sigurno pretvorio u pogodak. Sudac Jović kod prekršaja nije dvojio, a ni iz VAR sobe nije mu stigla obavijest da je nešto sporno.

Bila je to prva utakmica Dinama s VAR-om. VAR je kontrolirao pogodak kojeg su postigli Mađari, iako je i pomoćnik dignuo zastavicu, te pogodak nije bio priznat zbog zaleđa koje je potvrđeno i iz VAR sobe pod maksimirskom južnom tribinom, sve je to bilo vrlo brzo i efikasno, za razliku od onoga što smo vidjeli na talijanskim i engleskim travnjacima.

Malo duže je trajalo kod sukoba Andrića i Davida Bobala, kada je Jović sam išao gledati snimku i nakon toga nije odlučio nikoga isključiti, ostalo je na žutim kartonima.

Plavi mogu biti zadovoljni prikazanim, a i svi ti mladi igrači koji su dobili priliku opravdali su svoj boravak na pripremama prve momčadi.

- Zadovoljan sam, dali smo svim igračima priliku jer ju, s obzirom na to kako marljivo rade i zaslužuju. Zadovoljan sam s angažmanom svih igrača, Rezultat i nije bio u prvom planu već želja da se kondicijski i taktičko-tehnički sve odradi na pravi način. Lijepo je pobijediti, volimo pobijediti iako to nije bio prioritet, važno je da su svi utakmicu završili zdravi. Sljedećeg tjedna nastavljamo s pripremama i da će Ivanušec, Olmo i Atiemwen biti u normalnom treningu – kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije