Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko slavlje

Rijeka pobijedila Dinamo na Maksimiru i zakomplicirala prvenstvo

Rijeka pobijedila Dinamo na Maksimiru i zakomplicirala prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
28.04.2018. u 19:00

Nogometaši Rijeke u 32. kolu HNL-a došli su do velike pobjede, na Maksimiru su pobijedili Dinamo s 1:0 i tako barem na jedan dan preskočili Hajduk na drugoj poziciji ljestvice.

Bila je to utakmica u koju je Dinamo ušao bez šestorice standardnih igrača (Benković, Rrahmani, Sosa, Ademi, Doumbia i Olmo), ali je unatoč tome imao bolje prilike od Rijeke koje nije iskoristio. Gosti su iskoristili taj poklon i došli do pobjede.

Dvije vratnice

Utakmica je počela velikom prilikom za Rijeku nakon što je debitant Muhar napravio veliku pogrešku. No, to nije iskoristio Čolak koji je izbio sam pred Livakovića, prebacio ga, ali je pogodio vratnicu.

Nakon toga Rijeka se povukla i nije izgledala dobro, a modri su zagospodarili terenom. Doduše, nisu ni oni imali neke velike prilike, ali su izgledali bolje.

A najveću frku pred golom Rijeke 'skuhao' je - igrač Rijeke. Lecjaks je ubacio iz auta, lopta pogodila Bradarića od kojeg se odbija u vratnicu.

Dinamo - Rijeka
1/10

šest minuta prije odlaska na odmor gosti su poveli. Acosty je bio na 20-ak metara od gola i sjajnim udarcem pogodio mrežu vodeće momčadi HNL-a. Lijepo je izgledalo, iako je dojam da je Livaković mogao i malo bolje reagirati.

U nastavak susreta Dinamo je krenuo žustro, stvorio tri velike prilike, ali mreža gostiju ostala je netaknuta. Najveću priliku propustio je Gojak kada je s tri metra pucao u vratara, a odbijenu loptu loše je zahvatio pa je otišla preko gola.

Dinamo na tri gostovanja

Dinamo je i nakon toga napadao, ali bezuspješno. Rijeka je tako došla do prve prvenstvene pobjede na Maksimiru nakon 2010. godine, a pete ukupno otkako je HNL-a. S ta tri boda Dinamu se približila na svega šest bodova, dok bi se Hajduk eventualnom sutrašnjom pobjedom U Koprivnici približio na pet bodova. Prvenstvo bi se tako zakompliciralo. Iako bi i u tom slučaju modri imali prilično komfornu situaciju, pred njima su tri gostovanja. Tek u posljednjem, 36. kolu igraju kod kuće...

HNL, 32. kolo

Dinamo - Rijeka 0:1 (Acosty 39')


Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Gabriel, Perić, Lecjaks - Muhar, Gojak - Soudani, Ćorić, Hajrović - Gavranović.

Rijeka (4-2-3-1): Sluga - Zuta, Punčec, Župarić, Leovac - Grahovac, Pavičić - Acosty, Pavičić, Črnic - Čolak.

Komentara 40

Avatar dzambo
dzambo
19:07 28.04.2018.

Jos 4 kola do kraja...bez obzira realno gledajuci GNK tesko da moze izgubiti cak 2 utakmice od zadnje 4...Slaven, Lokomotiva, Rudes, Inter Zapresic....A Hajduk mora sve dobit do kraja...isto tak I Rijeka stim da se u zadnjem kolu sastaju Rijeka-Hajduk, sto znaci 1 odpada 100%...al et teoretski nije jos sve gotovo...a moglo bi bit u iduca 2 kola ''najdalje''....

PO
pozornik66
19:28 28.04.2018.

Svak može pobjedit Dinamo osim Hajduka, žalosno za nas

VE
vedran69
02:09 29.04.2018.

Nakon Hajduk - Dinamo sam napisao da bi Rijeka od prošle sezone protutnjala kroz ovu sezonu, a to opet ponavljam. Navijam za Dinamo, ali ovakvom igrom nemaju što tražiti u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije