Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR PAMIĆ

Dinamo je upao u psihički problem, a Krznara nije trebalo mijenjati

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
07.12.2021.
u 08:14

Nije ovo sezona u kojoj Dinamo ima deset bodova prednosti, ovo je malo drukčije prvenstvo, sad su tu Rijeka, Osijek i Hajduk, tri kluba koja su mu ozbiljna konkurencija. Uz to, ipak su plavi ostali bez tri-četiri važna igrača, a to nije nimalo lako nadoknaditi, kaže Pamić

Dinamo je s pravom doživio niske kritika za svoju igru, i dok je u posljednje vrijeme kritika bila usmjerena na realizaciju zbog koje je trpio rezultat plavih, u derbiju s Hajdukom ni igra nije bila dobra. Igranje nekakvog čekanja, kao da će Godot doći i zabiti za njih gol, a da ne krenu u napad, pustili su Hajduk koji je to iskoristio za dominaciju, koji je bio opasniji, više želio, bio brži na lopti i u duelu i ništa drugo osim poraza nije se ni moglo dogoditi Dinamu.

Plavi u psihičkom problemu

Očekivali smo da će nekadašnji igrač Dinama Igor Pamić koji i dalje redovno prati plave naći puno riječi kritika za to što je Dinamo pokazao, jer kritike je po nama i zaslužio, no Pamić je bio dosta blagonaklon prema Dinamu u ovoj sezoni, pa čak i prema onome što je pokazao protiv Hajduka.

– Dinamo je ušao u psihički problem, više nego fizički ili nekakav drugi i jasno je da ima problema s rezultatima. Nemojmo zaboraviti da je Dinamo morao odgađati utakmice, ali i ono što je po meni osnovni problem je prodaja tri-četiri važna igrača. Da ne spominjem Gavranovića koji je otišao, a sad bi u toj realizatorskoj krizi jako dobro došao, a Jakić, Majer i Gvardiol bili su stožerni igrači. Nije to lako nadomjestiti, možda nije bio ni dobar tajming za prodaju, ne znam ni sam – kazao je Pamić.

No, Dinamo sad zaostaje u prvenstvu, da i dobije tu jednu zaostalu utakmicu, opet će biti treći, iza Rijeke i Osijeka.

– Dinamo, njegovi igrači, klub, navijači pa i mediji nisu naviknuli na ovakav pritisak. Dinamo je godinama imao u ovo doba deset bodova prednosti, a sad nije tako. A ta prednost je izostala i sad se treba znati nositi s tim pritiskom. Gledajte, Dinamo i dalje ima dobre igrače, zapravo “šteka” u samo u realizaciji – kaže Pamić.

No, teško se složiti s takvim stavom, to je točno kad se pogledaju neke prošle utakmice, ali nama je Dinamo u derbiju, s kojim je mogao jako puno dobiti da je upisao tri pobjede, a odigrao je užasnu utakmicu.

– Nije meni to protiv Hajduka izgledalo tako užasno, ali je Hajduk sad bolji nego prije, bio je bolji i u ovoj utakmici, a Dinamo je slabiji nego u prošlim sezonama. U prvom poluvremenu je Dinamo doista bio lošiji od Hajduka, ali u drugom poluvremenu ipak je uspio dominirati, da je zabio za 1:1, možda bi potpuno okrenuo, pa bi sad svi drukčije pričali. No, Dinamo ne zabija, to traje još od Lokomotive, a mi smo naviknuli da Dinamo pobjeđuje, sad nam ni 1:1 s Genkom nije dobro, nekad bi to bilo super. Moramo biti svjesni da Dinamo ni u ligi više nije sam, da su se ozbiljno popravili Osijek, Rijeka i Hajduk i da je situacija u prvenstvu sad puno drukčija.

Koliko je dobro ili loše došla promjena trenera u Dinamu?

– Ne znam je li Krznar sam odlučio otići, ali da sam ja šef u Dinamu, ne bih ga mijenjao. Jer, Dinamo je igrao dobro, puno je utakmica treba zasluženo i uvjerljivo dobiti, ali nije postizao pogotke iz velikog broja šansi i zato je izostao rezultat, po igri je trebao napuniti mreže Lokomotive, Osijeka, Genka i Rijeke. Ne kažem da je Kopić loš trener, dapače, ali Krznar pozna momčad i šteta što više nije trener – kaže Pamić.

Ovo je drukčije prvenstvo

Sad je pitanje može li se Dinamo izvući iz ovakve situacije koja sigurno nije očekivana ni dobra za njega.

– Naravno da može, pa godinama Dinamo radi dobro, najorganiziraniji je u stvaranju momčadi i uvjeren sam da će se i pojačati, jer trebat će im pokoje pojačanje, nemojmo zaboraviti da će Dinamo i na proljeće igrati u Europi, a trebat će im i za osvajanje naslova prvaka. Po meni su sad presudne ove tri utakmice u prvenstvu koje Dinamo ima do kraja polusezone, bilo bi važno da pobijedi u tim utakmicama (kod kuće Slaven Belupo, u gostima Istra 1961 i Hrvatski dragovoljac, nap.a.), da mu konkurenti ipak ne pobjegnu – kazao nam je Pamić i za kraj dodao:

– Dinamo je sad pod pritiskom, ali taj si je pritisak sam stvorio, kao što je napravio i sjajne rezultate i s njima došao na razinu kakvu sad i dalje svi od njega očekuju. Ovo je drukčije prvenstvo, nije to više liga od prije tri godine, sad će naslov prvaka u ovako jakoj konkurenciji biti puno vredniji nego prije.

Ključne riječi

Komentara 10

SA
Sampei
09:37 07.12.2021.

Krznara je trebalo smijeniti odmah nakon 2.tekme protiv rijeke kad je dinamo dobio 3 gola pa jedva iščupao bod! Krznar je bio elemenatarna nepogoda za momčad, dinamo ovako loše nije igrao 10 godina!!!

ST
stefj
10:24 07.12.2021.

Krznara je trebalo puno prije smijeniti. I s gore navedenim igračima Dinamo nije izgledao dobro. Kako je vrijeme prolazilo, tako je Dinamo izgledao sve lošije, rezultati su bili sve lošiji, igrači su zapušteniji, trebala je promjena već davno... Sada imate uplašenu, devastiranu ekipu, igrače fizički nespremne, izvan forme. Kopić pitanje da li može nešto napraviti, sigurno do zimske stanke ne može ništa. Možemo se samo nadati da će uspjeti pobijediti ove 3 utakmice do kraja, a u Engleskoj ne primiti više od 3 gola...

DU
Deleted user
11:30 07.12.2021.

"Krznara nije trebalo mijenjati."??? Ajme majko, Krznar je neznalica! Zamislite ako bi Klopp, Tuchel, Guardiola ili Arteta trenirao Dinamo. Jel bi onda bilo rezultata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije