Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TORCIDI ZABRANJENI TRANSPARENTI

Dinamo: Hajduk je iskoristio našu dobronamjernost, transparent 'Mrzim Dinamo' unesen na podmukao način

Navijači na utakmici Dinamo - Hajduk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
06.12.2021.
u 18:55

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „Mrzin Dinamo“, a onda i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka."

Dinamo se oglasio nakon derbija s Hajdukom u Maksmimiru i osvrnuo na transparent "Mrzim Dinamo" te Livajino i Subašićevo pjevanje neprimjerenih pjesama.

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „Mrzin Dinamo“, a onda i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka.

Transparent „Mrzin Dinamo“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim  sigurno je to da u budućim utakmicama između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion.

Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljivi i neprimjereni govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje", poručili su iz Dinama.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:12 06.12.2021.

Dinamo i samo Dinamo je podigao Hrvatsku ligu na razinu respektabilnosti. Svi klubovi u HNL-u su ne malo profitirali od Dinamovih uspjeha u europskim natjecanjima... Naravno, radi se dobro i u nekim drugim klubovima, nije im Dinamo donio sve, ali ovi transparenti i ponasanje pojedinih igraca Hajduka nikome ne sluzi na cast. Ali opet, sve je to kamilica u usporedbi s onim sto su radili i Dinamu, i Mamicu, i reprezentaciji u zadnjih 10-ak i vise godina. To je sramota! To nema nikakve veze sa zdravim sportskim rivalitetom. I vrlo cesto zbog toga ispastaju nevini ljudi, normalni ljudi su zrtve tog animoziteta koji budale stvaraju i promoviraju. Nepotrebno, glupo, idiotski...

CI
ciganin
20:16 06.12.2021.

lijepo je kad čovijek voli svoje ...ali zašto mrziti drugoga ... pogotovo u sportu ..

KO
korektor
19:22 06.12.2021.

U buduće za torcidu 0 ulaznica pa neka revu po splitu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije