Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Del Bosque se trese

Devet igrača Furije nastupa u večerašnjem finalu Kraljeva kupa

'Barcelona\'s coach Pep Guardiola gestures during their Spanish first division soccer match against Almeria at Camp Nou stadium in Barcelona April 9, 2011. REUTERS/ Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOC
'ALBERT GEA'
25.05.2012.
u 17:02

Savez je bio nemilosrdan, nije prihvatio zahtjev izbornika da se igra 16. svibnja

Danas se u Madridu, na stadionu Vicentea Calderona (22 sata, Sportklub) igra finale španjolskog Kraljeva kupa između Barcelone i Athletica iz Bilbaa. Finale na neutralnom terenu u pravom smislu riječi, suprotstavljeni Katalonci i Baski rekli bi - u drugoj državi - pa se španjolska himna u ovoj prigodi čini suvišnim folklorom. Čak i prisutnost kralja Juana Carlosa.

Izbor domaćina utakmice pratile su kontroverze. Trebala se igrati na stadionu Bernabeu, ali nakon što je Barca u četvrtfinalu kupa izbacila Real, iz kraljevskog kluba poručili su kako su za kraj svibnja planirani radovi na stadionu i zamolili su savez da potraži novo rješenje. Zar da mrska Barca slavi kup na Realovu igralištu? To se nije dogodilo već 15 godina...

Španjolski izbornik Del Bosque bio je, pak, užasnut terminom utakmice, koja se igra točno 16 dana prije prvog nastupa furije na Euru, protiv Italije. Naime, na sceni su čak devetorica reprezentativaca - Valdes, Pique, Iniesta, Xavi, Fabregas i Busquets iz Barce, te Iraola, Martinez i Llorente iz Bilbaa. Savez je, međutim, odbio Del Bosqueov zahtjev da se finale igra 16. svibnja, jer klubovi nisu do tada mogli organizirati putovanja navijačima.

Osobito je to poteškoća Baskima, kojima trebaju posebni vodiči čim napuste svoju regiju, budući da u navijačkom transu znaju promašiti gradove (nedavno su otputovali u Budimpeštu umjesto u Bukurešt).

Ta je utakmica oproštaj Guardiole od Barcine klupe nakon četiri godine. Pep je posljednji Kraljev kup osvojio 2009. godine, upravo protiv Athletica (4:1) u Valenciji, dok Baski u ovom natjecanju nisu slavili od 1984. godine kada su na Bernabeuu tukli Barcu 1:0. Inače, ova dva kluba vodeći su po broju osvojenih naslova u kupu - Barcelona ih ima 25, Athletic 23, a treći je madridski Real s 18.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije