Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U olimpijskom gradu

Delija pobijedio "Grobara" i ostaje u utrci za milijun dolara

25.06.2022.
u 06:23

Za ulazak u finale, 196 cm visoki Delija borit će se s 203 cm visokim Brazilcem Ferreirom, dok će se drugog finalista dati borba između Rusa Goltsova i branitelja naslova, Brazilca, Cappelozze

Hrvatski teškaš Ante Delija izborio je pravo nastupa u play-offu PFL-ove teške kategorije za što mu je trebala bilo kakva pobjeda protiv Amerikanca Sheltona Gravesa. A 31-godišnji Dubrovčanin izborio ju je na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca (svi su suci dali 29-27) te tako ostaje u utrci za glavnu nagradu koja i ove godine iznosi milijun dolara koliko će pripasti prvaku teške kategorije.

Američki borac uskočio je u priču kao zamjena za Britanca Stuarta Austina i pokazao da nije laka meta. No, borac koji sebe zove "Grobarom" (Gravedigger) za "Hodajuću Nevolju" (Delijin nadimak je Walking Trouble) nije predstavljao problem no unatoč sigurnoj pobjedi, Ante nije bio posve zadovoljan.

- Nisam zadovoljan izvedbom, mogu ja to puno bolje, borba nije bila atraktivna, no važno je da je cilj ostvaren i da sam u polufinalu - bila je prva Antina reakcija.

Cijela borba, svih 15 minuta, protekla je u stojećem stavu, uz dosta vremena provedenog uz žicu kaveza.

- Nisam ga niti pokušavao rušiti jer je bio dosta teži od mene a i snažan je. Osim toga, osjećao sam se gore puno brži.

I ovaj put - a borba je održana u Atlanti - Delija je imao navijačku podršku za koju je kazao:

- Bilo je dosta ljudi koji su me bodrili no u polufinalu ih očekujem puno više jer bi se ta borba trebala održati u Europi, u kolovozu, u Cardiffu ili Londonu. Imat ću sigurno puno više navijača no što ih imam u mečevima u Americi.

A u toj borbi sučelit će se s Brazilcem Renanom Ferreirom koji je, prilično nenadano, izgubio od sunarodnjaka Klidsona Abreua, jednoglasnom odlukom sudaca.

- Bila je ovo luda noć. Recimo, prošlogodišnji pobjednik, Brazilac Capelozza, izgubio je od Scheffela, borca kojeg sam ja nokautirao u prvoj ovogodišnjoj borbi. Ferreira je prošao dalje samo zato što je prvu borbu pobijedio nokautom u prvoj rundi za što je dobio šest bodova, a borac koji ga je pobijedio i ima dvije pobjede nije ušao u polufinale.

A za drugo mjesto u finalu borit će se Rus Denis Goltsov i branitelj naslova Bruno Cappelozza. Delija je ponovo među četiri najbolja u ovom, za borilački sport, neobičnom sustavu natjecanja koji ima osnovni dio sezone i doigravanje i u kojem se bodovno stimulira što atraktivniji završetak borbe.

Uz Deliju je i ovaj put trenerski bio Stipe Drviš, negdašnji profesionalni prvak svijeta u poluteškoj kategoriji, koji se rado prisjetio svojih olimpijskih dana. Naime, Drviš je prije 26 godina nastupio na Olimpijskim igrama u Atlanti kada je, u četvrtfinalu, uz nategnuto bodovanje, izgubio borbu za medalju od, kasnijeg finalista, Korejca Seung Bae Leeja (11:14).


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
18:44 25.06.2022.

Ono kada si Delija, a ime ti je Ante. Neprocjenjivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije